Eğitim Güvenlik Bilgi Formu (Sds) Nedir, Ne İşe Yarar? Sds Neden Önemlidir?

Güvenlik Bilgi Formu (Sds) Nedir, Ne İşe Yarar? Sds Neden Önemlidir?

17.04.2022 - 03:56 | Son Güncellenme:

Firma ve işletmelerde güvenlik bilgi formunun önemli oldukça büyüktür. Bu nedenle son zamanlarda sıklıkla araştırılan konuların başında güvenlik bilgi formu bulunmaktadır. Pek çok konuda kapsamlı bilgiler veren güvenlik bilgi formu insan sağlığını ve çevreyi zararlı madde ve karışım etkilerinden de korumaktadır. Peki, güvenlik bilgi formu (SDS) nedir, ne işe yarar? SDS neden önemlidir? Sizlere güvenlik bilgi formu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik

Güvenlik Bilgi Formu (Sds) Nedir, Ne İşe Yarar Sds Neden Önemlidir


Kimyasal ürünler imal eden firmalar ile kullanıcılar risk dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bu anlamda karşımıza güvenlik bilgi formu çıkmaktadır. Bu firmalar ve kullanıcılar arasındaki riski güvenlik bilgi formu teminat altına almaktadır.

Güvenlik Bilgi Formu (SDS) Nedir?

Güvenlik bilgi formu ürün ile ilgili ayrıntılı ve detaylı bilgiler sağlayan belgeye denilmektedir. Bir madde ve karışım hakkında iş yeri içerisindeki kimyasalları kontrol amaçlı düzenleyici çerçeve çalışmalarında kullanılması için kapsamlı bilgi aktarmaktadır. Bu anlamda iş verenler veya işçiler çevresel zararlar da dahil olmak üzere tüm zararlar hakkında bilgi almakta ve güvenlik önlemlerine dair tavsiye edinmektedir.

Güvenlik Bilgi Formu Ne İşe Yarar?

Güvenlik bilgi formu hem insanların hem de çevreyi zararlı maddelerde ve karışımlardan korumaktadır. Bu amaçla bu madde ve karışımlar hakkında detaylı bilgileri barındırmaktadır. Bununla birlikte iş yerlerinde zarar verici özelliklerin bulunması hakkında gerekli ve alınması gereken tedbirleri de içermektedir.

SDS Neden Önemlidir?

Güvenlik bilgi formları kimyasal ürünlerin üretici ve alt kullanıcılar arasındaki önemli iletişim aracıdır. Güvenlik bilgi formları sayesinde tüm satıcılar müşterilerine detaylı bir şekilde bilgi ulaşımı sağlayabilmektedir.