Eğitim''Hayat boyu öğrenimde informal öğrenme''

''Hayat boyu öğrenimde informal öğrenme''

22.09.2008 - 13:48 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, "Bilgiyi öğretmek yerine üreten, yapılandıran ve farklı alanlarda kullanabilen bireyler yetiştirmeliyiz" dedi.

Hayat boyu öğrenimde informal öğrenme

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile AB Türkiye Delegasyonunca hazırlanan "Hayat Boyu Öğrenim Kapsamında Türkiye’de İnformal Öğrenme Üzerine Ortak Bir Anlayış Geliştirme ve Farkındalık Oluşturma Projesi" kapsamında, Hatay Dedeman Otel’de toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

Zübeyir Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada bilim ve teknolojide hızlı bir gelişim ve değişim yaşandığını söyledi.

Hayat boyu öğrenmenin AB’nin üzerinde durduğu önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Yılmaz, bu sürecin okul öncesinden itibaren eğitimin tüm alanlarını kapsadığını bildirdi.

Bilginin kullanılıp atılan bir meta haline geldiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye 20. yüzyılda yaşanan sanayi devrimi, eğitim ve teknolojiyle ilgili gelişmeleri maalesef ıskaladı. Ancak 21. yüzyılda her şeyin farkındayız ve bu yönde çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitimin amacı da kişiyi, kendi ayakları üzerinde durabilecek bilgilerle donatmak oldu. Artık bilgiyi öğretmek yerine üreten, yapılandıran ve farklı alanlarda kullanabilen bireyler yetiştirmeliyiz. Dünyada söz sahibi olmamız, bilim ve teknoloji üreten ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz için bilgiyi en iyi şekilde kullanmamız, kişileri bu kapsamda yetiştirmemiz gerekiyor."

Haberin Devamı

Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu da ülkeler arasında en iyisi olabilmek için bilginin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayarak, "Bunun için öncelikle kurallara uymalı ve iyi şeyleri örnek alarak etkileşim kurmalıyız. Böyle yaparsak Türkiye’yi hiç kimse tutamaz. En iyi olmak için de sürekli çalışmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ise eğitime getirilen farklı anlayışlarla, ceza infaz kurumlarının üretken bireyler yetiştiren kurumlar haline dönüştürüldüğünü kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan da ülkenin ve dünyanın kaderinin bireye verilen eğitimle belirlendiğini söyledi.

Toplantıda, MEB Talim Terbiye Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü İbrahim Kel, proje kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.Daha sonra oturum başkanlığını İl Milli Eğitim Müdürü Bozoğlan’ın yaptığı "Hayat Boyu Öğrenme Kapsamında İnformal Öğrenme" konulu panel düzenlendi.

Toplantı yarın sona erecek.