Eğitim Hayvan Yetiştiriciliği İşine Ne Ad Verilir?

Hayvan Yetiştiriciliği İşine Ne Ad Verilir?

01.11.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:

İnsanların birçoğu geçimini hayvan yetiştiriciliği işinden sağlamaktadır. Özellikle son yıllarda bu işin sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Çünkü iş bu bulma sıkıntısı yaşayan kişiler hayvan yetiştirerek para kazanmaya başlamaktadırlar. Tabi bu işi yıllardır yapan kişilerde bulunmaktadır. Sizler için hayvan yetiştiriciliği işine ne ad verilir sorusunu merak edenler için ayrıntılı şekilde derledik.

Hayvan Yetiştiriciliği İşine Ne Ad Verilir

 Hayvan yetiştiriciliği oldukça ilgi çeken işlerden birisidir. Uygun bir ortama sahip olan kişiler çeşitli hayvanları alarak yetiştirmeye başlamaktadırlar. 

Haberin Devamı

 Hayvan Yetiştiriciliği İşine Ne Ad Verilir? 

 Ülkemizde hayvan yetiştiriciliği oldukça çoktur. Özellikle kazançlı bir iş arayanlar için hayvan yetiştirmek son derece faydalı olmaktadır. Hayvan yetiştiriciliği işine genel olarak 'hayvancılık' veya 'besicilik' adı verilmektedir. 

 Hayvan yetiştiriciliği yapan kişilerin baktıkları hayvanlar ikiye ayrılmaktadır. Küçükbaş ve büyükbaş olarak ayrılan bu işi herkes severek yapmaktadır. Küçükbaş hayvanlar arasında koyun, keçi, koç, kuzu ve bunlara benzer hayvanlar bulunmaktadır. Büyükbaş hayvanlar ise inek, manda, öküz ve bunlara benzer hayvanları kapsamaktadır. Bazı bölgelerde küçükbaş hayvanlar yaygınken bazı bölgelerde ise büyükbaş hayvanların yaygın olduğu görülmektedir.