Eğitim Helios Ne Demek, Kimdir? Yunan Mitolojisinde Helios Neyi Temsil Eder?

Helios Ne Demek, Kimdir? Yunan Mitolojisinde Helios Neyi Temsil Eder?

23.06.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

Helios eski Yunan mitolojisinde güneş tanrısı olarak bilinmektedir. Güneşin kişileştirilmiş varlığı olan Helios aslında güneşin ta kendisidir. Ebeveynleri Theia ve Hyperion, kardeşleri ile Selene ve Eos olarak bilinir. Genelde başında güneş ışınlarını taşırken ve 4 atın taşıdığı savaş arabasında betimlenir. Helios kimdir ve ne demektir, Yunan mitolojisinde neyi temsil etmektedir sizler için derledik.

Helios Ne Demek, Kimdir Yunan Mitolojisinde Helios Neyi Temsil Eder

Helios, Yunan mitolojisinde güneş tanrısı demektir. Başında güneşten yapılmış bir taç ve altında da 4 atın olduğu bir savaş arabası ile tasvir edilir.

Haberin Devamı

Helios Ne Demek, Kimdir?

Helios, eski Yunan mitolojisinde ve eski Yunan dininde güneşin kişileştirilmiş varlığı yani güneş tanrısıdır. Işık saçan bir taç ve aynı zamanda gökyüzünde dört atlı bir araba ile betimlemesi yapılmaktadır. Eski Yunan'da Olymposluların çevresinde çok fazla rastlanan bir tanrı olmadığından genelde ikinci derece tanrı olarak kabul edilmektedir. Daha sonraki dönemlerde Romalılar güneş ile ilişkili isimler andıklarında ve tanrılaştırmalar yaptıklarında daha önemli bir hal almıştır. 

Yunan Mitolojisinde Helios Neyi Temsil Eder?

Eski Yunan dininde ve mitolojisinde güneş tanrısı olarak kabul edilen Helios ilk zamanlarda çok önemsenmemiştir. Güneş ile ilgili araştırmalar ve konuşmalar arttıkça Helios da ilerleyen dönemlerde önem kazanmıştır. Helios Yunan mitolojisinde olan ve Theia ile Hyperion ismindeki titanların birleşmesiyle ortaya çıkan gök varlıklarından biri olarak bilinmektedir. Güneş tanrısı olarak bilinen Heliso aslında güneşin ta kendisidir.