Eğitim Hendek Ne Demek? Hendek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Hendek Ne Demek? Hendek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

18.10.2021 - 11:38 | Son Güncellenme:

Dilimizde yer alan birçok kelime başka dillerden alınmıştır. Kelimeler günlük hayatta sık kullanılsa da yabancı dillerden alındığı için anlamı tam olarak bilinmemektedir. Dilimize başka dilden geçen kelimeler arasında hendek kelimesi de bulunmaktadır. Hendek nedir? Hendek kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için hendek kelimesinin ne anlama geldiğini ve ne için kullanıldığını derledik.

Hendek Ne Demek Hendek Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Hendek uzunlamasına kazılmış derin çukur olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Hendek Ne Demek?

 Hendek kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Hendek kelimesi derin çukurları anlatmak için kullanılmaktadır. Hendekler genellikle kale, yol ve tarla çevresine kazılır. Kazılma nedenleri ortasında kalan parçayı korumak amaçlıdır. Hendekler geçmeye engel olmak içinde kazılmaktadır.

 Hendek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Hendek kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki karşılık çıkmaktadır. Hendek kelimesiyle ilgili TDK sözlüğü geçmeye engel olacak biçimde uzunlamasına kazılmış derin çukur anlamını vermiştir. Hendek kelimesi ile ilgili verilen ikinci karşılık Sakarya iline bağlı ilçelerden biri olarak verilmiştir. TDK sözlüğünde hendek kelimesiyle ilgili bir adet birleşik kelime vermiştir. Hendek kelimesi ile ilgili birleşik kelimeler çöküntü hendeğidir.