Eğitim Hipokalemi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Hipokalemi (Potasyum Eksikliği) Nasıl Geçer?

Hipokalemi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Hipokalemi (Potasyum Eksikliği) Nasıl Geçer?

15.03.2021 - 01:38 | Son Güncellenme:

Vücudumuzdaki sistemlerin düzenli çalışabilmesi için çeşitli vitaminlere ve minerallere gereksinimi vardır. Bu minerallerden biri de potasyumdur. Kalp sağlığına iyi gelen potasyum dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Eksikliğinde ise hipokalemi hastalığı ortaya çıkar. Hipokalemi belirtileri nelerdir? Hipokalemi (potasyum eksikliği) nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hipokalemi Nedir, Belirtileri Nelerdir Hipokalemi (Potasyum Eksikliği) Nasıl Geçer

Kimyada ''K'' simgesi ile gösterilen Potasyum minerali 1807 yılında keşfedilmiştir. Kanda sadece potasyum düşüklüğü değil yüksekliği de çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Haberin Devamı

 Hipokalemi Nedir? 

 Hipokalemi, kandaki potasyum seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan ve kalp sağlığını olumsuz etkileyen bir hastalıktır. 

 Hipokalemi Belirtileri Nelerdir? 

 Bu hastalığın en yaygın belirtilerinin başında kalp ritim bozukluğu geliyor. Hastanın kalbi olması gerekenden daha hızlı atmasıyla taşikardi hastalığının semptomları gözlemlenir. Çarpıntı, kronik halsizlik, çabuk yorulma ve hızlı kilo kaybı da yaygın görülen belirtiler arasında yer alır. 

 Hipokalemi (Potasyum Eksikliği) Nasıl Geçer? 

 Kendisine hipokalemi teşhisi konulan kişinin beslenme düzenine dikkat etmesi gerekir. Tatlı patates, yoğurt, muz, şeftali, üzüm ve havuç gibi potasyum bakımından zengin besinler tüketmelidir.