Eğitim Hno3 Nedir, Nerelerde Kullanılır? Hno3 Yaygın Adı Nedir, Asit Midir Baz Mıdır?

Hno3 Nedir, Nerelerde Kullanılır? Hno3 Yaygın Adı Nedir, Asit Midir Baz Mıdır?

24.02.2021 - 14:45 | Son Güncellenme:

HNO3 neyin kısaltmasıdır? Hangi alanda Hno3 kullanılmaktadır? Kullanım alanlarının ne gibi faydaları vardır? Hangi sektör de daha çok bu maddeye ihtiyaç vardır? Yerine kullanılabilecek alternatif maddeler var mıdır? Hno3 kimyasal bir madde midir? Hno3 hakkında bütün soru işaretlerini sizler için derledik.

Hno3 Nedir, Nerelerde Kullanılır Hno3 Yaygın Adı Nedir, Asit Midir Baz Mıdır

Hno3 kimyasal bir maddedir. Nitrik asit olarak bilinmektedir. Halk arasında kezzap adı ile de kullanılmaktadır. Kullanıldığı bazı alanlar ve sektörler hali hazırda mevcuttur.

Haberin Devamı

Hno3 Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Kimya alanında adı geçen hno3 ün adı nitrik asittir. Tehlikeli ve zarar veren bir madde olduğu için kullanımı çok dikkat gerektirir. Halk arasında kezzap ismi ile kullanılan bu madde bazı sektörlerin olmaz olmaz bir kimyasal maddesidir.

Hno3 Yaygın Adı Nedir, Asit midir Baz mıdır?

Hno3’ün bilimsel olarak adlandırılan nitrik asit kimyasal maddesinin kimya alanın da verildiği ismidir. Asit olarak geçtiği için kullanımı çok hassasiyet gerektirir. İnsanlar bu asidi kezzap olarak da bilirler. Gübre, patlayıcı madde, boya, gümüş nitrat ve metal oluşumlarında kullanılan bir maddedir.