Eğitim Höyük Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Höyük Neye Denir?

Höyük Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Höyük Neye Denir?

11.06.2021 - 15:36 | Son Güncellenme:

Dünya bir çok yerleşim bölgelerine ev sahipliği yapmıştır. Tarihte süregelen bu insan yapılaşmaları zamanla yıkılmış ve tahrip olmuştur. Böylece ortaya içerisinde eski yapıların barındıran tepecikler oluşmuştur. Bu tepecikler birer höyük olarak bilinmektedir. Peki, höyük ne demektir? Höyükler nasıl ve hangi olayların sonucunda oluşur? Coğrafyada ve yapı birimlerinde karşılaşılan höyük oluşumu nasıl anlatılmaktadır? İşte, höyük ifadesinin tanımı ve höyüklerin oluşması hakkında tüm detaylar.

Höyük Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Höyük Neye Denir

 Kanyon, bir coğrafya, tarih ve yapı terimi olup, Türkçe bir kelimedir. Yerleşim yerlerinin ve tarihin keşfedilmesinde önemli içerikler barındırır

Haberin Devamı

 Höyük Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Türk Dil Kurumu höyük ile alakalı olarak;

 - Tarihler boyunca çeşitli nedenlerle yıkılan yerleşme bölgelerinde, yıkıntıların bir şekilde üst üste birikmesi sonucu oluşan ve çoğu kez içinde yapı kalıntılarına ait unsurları gömülü bulunduğu yayvan tepelere denmektedir.

 - Toprak yığınları ve küçük tepeler.

 Höyük Neye Denir?

 Höyük bazen hüyük, öyük yada üyük olarak da bilinmektedir. Eski yerleşim yerlerinin zamanla toprak ile örtülüp tepe biçimine gelmiş hallerine verilmekte olan bir isimdir. Höyükler genelde üst üste gelmekte olan çok evreli yerleşim yerleridir.