Eğitim İhfa Nedir, Ne Zaman Olur? İhfa Ne Zaman Uzatılır, Harfleri Nelerdir?

İhfa Nedir, Ne Zaman Olur? İhfa Ne Zaman Uzatılır, Harfleri Nelerdir?

15.03.2021 - 01:46 | Son Güncellenme:

Kura-ı Kerim okumak ve öğrenmek bilindiği üzere çok faziletlidir. Kuran okuma aşamalarından bir tanesi de güzel ve kurallarına uygun olarak okunması için uyulması gereken tecvid kurallarıdır. Bu kurallar hem Kuranı doğru okumamızı sağlarken hem de okuyuşu güzelleştirmektedir. Öğrenilmesi ve uygulanması zor olmayan bu kurallardan bir tanesi de ihfa kuralıdır. İhfa nasıl uygulanması gereken bir kuraldır? Hangi şartları gerektirmektedir. Hangi harfler olduğu zaman ihfa yapılır? İşte detaylar.

İhfa Nedir, Ne Zaman Olur İhfa Ne Zaman Uzatılır, Harfleri Nelerdir

 İhfanın sözlük anlamı gizlenmek olarak bilinmektedir. Bir çeşit tecvid kuralı olarak karşımıza gelen ihfa için bilinmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 İhfa Nedir ve Ne Zaman Olur?

 İhfâ kuralı idgam ile izhar arasında gerçekleşen bir durumdur. Şeddeli okumaktan çekinmek ve uzak durmak suretiyle gunneli olarak tarif edilen yani sesi genizden getirmek suretiyle okumak anlamına gelmektedir.

 İhfa Ne Zaman Uzatılır, Harfleri Nelerdir?

 Tenvin ya da nûn-i sakinden sonra ihfâ harflerinden biri var ise ihfa uygulanır. Yani tenvin ya da sakin nundan sonra şu on beş harf var ise ihfa yapmak gerekir: te, se, cim, dal, zel, ze, sin, şın, sad, dad, tı, zı, fe, kaf ve kef