Eğitim İki Nokta Arası Uzaklık Nasıl Bulunur? Formül İle Hesaplama Yöntemi

İki Nokta Arası Uzaklık Nasıl Bulunur? Formül İle Hesaplama Yöntemi

24.03.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

İki nokta arası uzaklık bulma sıklıkla kullanılan hesaplama yöntemidir. Özellikle öğrencilerin matematik alanında öğrenmeye çalıştıkları konular arasında yer almaktadır. Buna göre İki nokta arası uzaklık nasıl bulunur? Formül ile hesaplama yöntemini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. İki nokta arası uzaklık nasıl bulunur? Formül ile hesaplama yöntemini detaylarıyla derledik.

İki Nokta Arası Uzaklık Nasıl Bulunur Formül İle Hesaplama Yöntemi

İki nokta arası uzaklık gerek öğrencilik gerek ise mühendislik alanında sıklıkla kullanılan hesaplama yöntemleri içerisindedir. Denklem şeklinde hesaplama formülü ile rahatlıkla hesaplamak söz konusu olmaktadır. Bu hesaplama türü Geometri alanının Analitik Geometri dalında detaylı olarak işlenmektedir.

İki Nokta Arası Uzaklık Nasıl Bulunur?

İki nokta arası uzaklık yani mesafe hesaplamada dikkat edilecek ana nokta içerisinde yer alan Bir A noktası ve bir B noktasının mevcut olmasıdır. Bu hesaplama yöntemlerinde aynı zamanda hız problemlerin çözümünde temelini oluşturan konular arasında yer almaktadır.

İki nokta arası uzaklıkların uzunluk cinsinden tanımlaması yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda örneklenirse hız problemlerinde km cinsi uzunluk ölçüsü olarak metre cinsi mutlaka kullanılmalıdır. Sabit veya hızla hareket eden uzunlar farklı hesaplamaya sahip olmaktadır. Analitik Geometri dalında özellikle üzerinde durulan konular arasında yer almakta ve sayısal ağırlıklı mesleklerde kullanılmaktadır.

İki Nokta Arası Uzaklık Formül İle Hesaplama Yöntemi

İki nokta arası uzaklığı hesaplanması veya en kısa mesafenin hesaplanması formüllerle açıklanmaktadır. Detaylarıyla formüle bakılacak olursa; Öncelikle iki nokta tespit edilir A noktası ve B noktası AB noktası aynı düzlem üzerinde var sayılarak arasındaki mesafeye AB noktaları arasındaki uzaklık olarak tanımlanmaktadır. Formüle edilmesi ise şu şekildedir. A=(x1, y1) B=(x2, y2) şeklinde ifade edilmektedir. Yani |ab| olarak ifade edilen uzaklık iki noktanın karşılıklı iki noktaların karelerinin farklarının kareköklerine eşit olmaktadır.