Eğitimİlk zili senfoni çalacak!

İlk zili senfoni çalacak!

04.09.2008 - 10:59 | Son Güncellenme:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) 2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrencilere yönelik konserler vereceği bildirildi.

İlk zili senfoni çalacak

İZDSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İZDSO, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerini onlarca etkinlikle buluşturacak.

Haberin Devamı

İlköğretim öğrencilerine "Keloğlan Senfonisi", ortaöğretim öğrencilerine "Hacivat ileKaragöz Senfonisi", üniversite öğrencilerine dünya müziğinin sevilen eserleriyle çok sesli müzik sunulacak.

Hazırlanan projeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili protokoller çerçevesinde İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlükleri ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde düzenlenecek ve ücretsiz olarak sunulacak.

İLK ZİL MÜZİKLE ÇALACAK

 Eğitim ve öğretimde ilk zil, İZDSO, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarından oluşan Ephessus Brass grubu ile Efes Koleji’nde 8 Eylül 2008 tarihinde çalacak. Ephessus Brass grubu Klasik Müzik Edebiyatı’nın sevilen eserlerini seslendirirken, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları Çanakkale Türküsü’nde Çanakkale Savaşları’nı ve Cumhuriyetin Kuruluşu’nu ifade eden bir koreografiyle sahnede yer alacak.

Haberin Devamı

 Ayrıca İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya öğrencilere eğitim, müzik ve estetik konulu ilk dersi verecek. Ders müzikli anlatı biçiminde olacak ve orkestra Mozart’ın "Türk Marşı, İzmir’in Dağlarında, Trompet Voluntary, Çanakkale Türküsü" gibi eserleri seslendirecek.