Eğitim İntansif Tarım Nedir? İntansif Tarım Türkiye'de Nerelerde Yapılır?

İntansif Tarım Nedir? İntansif Tarım Türkiye'de Nerelerde Yapılır?

15.06.2021 - 15:45 | Son Güncellenme:

Tarımla geçimlerini sağlayan birçok insan bulunuyor. Tarım çeşitleri, kişiler tarafından araştırılan bilgiler arasındadır. İnstansif tarım, tarım çeşitleri arasında bulunan bir tarım çeşididir. İntansif tarımın ne olduğu kişilerce internet üzerinde araştırılan bir bilgidir. İntansif tarım Türkiye'de nerelerde yapıldığı da, kişilerce araştırılıyor. İntansif tarım nedir? İntansif tarım Türkiye'de nerelerde yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İntansif Tarım Nedir İntansif Tarım Türkiyede Nerelerde Yapılır

İntansif tarım, modern ve teknolojik tarımların tüm yöntemleri uygulanıyor. İntansif tarım içerisinde her zaman yüksek verim amacı hedefleniyor

Haberin Devamı

 İntansif Tarım Nedir?

 İntansif tarım, modern tarımın tüm yöntemlerinin uygulandığı bir tarım türüdür. En yüksek verim elde etmek için çalışmalar gerçekleştirilir. Toprağın durumuna bağlı olarak birim alanlardan çok fazla ürün miktarı alınmaları ve hayvanlardan çok fazla et ve süt miktarlarının elde edilmesi ile sonuçlanıyor. Tarım yönteminde ilaçlama, sulama ve gübreleme gibi birçok farklı teknik bulunuyor.

 Tarımdan daha iyi bir netice alabilmek adına, tarımsal işleme tesislerine ve pazarlama sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Yoğun tam metotlarda insan gücünün yerine makineler tercih ediliyor. Tüm işlemler, birim alandan elde edilen verimi doğal olarak arttırıyor. İntansif tarımın öne çıkan birçok özelliği bulunuyor. En dikkat çekici özelliklerinden biri de nadas uygulamasının çok fazla yapılmamasıdır veya tercih edilmiyor olmasıdır.

Haberin Devamı

 İntansif Tarım Türkiye'de Nerelerde Yapılır?

 İntansif tarım Türkiye'de etkisini gösteren bir tarım şeklidir. Dünyanın bazı ülkelerinde yaygın olarak uygulanan bir yöntemdir. Çoğu ülkelerde 1960 yılı ve sonrasında yaygınlaşmaya başlamıştır. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesi, intansif tarım metodu uygulanan bölgeler arasında yer alıyor. Hollanda ve Danimarka da, intansif tarımın uygulandığı bölgelerdir. İntansif tarımda daha fazla verim alınabilmesi için, şartların uygun olması gerekiyor. Ege ve Akdeniz bölgesi, şartları karşılayan bölgelerdir.