Eğitim İntestinal Ne Demek? Tıp Dilinde İntestinal Ne Demektir?

İntestinal Ne Demek? Tıp Dilinde İntestinal Ne Demektir?

09.04.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Tıp alanı uluslararası olan bir bilimdir. Uluslararası olan bu bilimin kendine has “tıbbi terminoloji” olarak adlandırılan Latince kökenli kelimelerin kullanıldığı bir dili vardır. Tüm dünyada bu dil aynı şekilde tıp alanında kullanılır. Tıbbi terminoloji de yer alan kelimelerden biri de intestinal kelimesidir. İntestinal ne demek? Tıp dilinde intestinal ne demektir? İşte tüm detaylar.

İntestinal Ne Demek Tıp Dilinde İntestinal Ne Demektir

Tıbbi terimler tıp alanında dünyanın neresine gidilirse gidilsin aynı şekilde kullanılmaktadır. Tüm dünyada beyin cerebrum, kalp cor, alın kemiği os frontale, kürek kemikleri os scapula gibi aynı şekilde kullanılmaktadır. Kullanılan bu dilin aynı olması sayesinde uluslararası olarak hastalıklar, tanılar, tedavi yöntemleri ortak olarak belirlenebilmektedir.

İntestinal Ne Demek?

İntestinal kelimesi Latince olan kelimelerden biridir. İntestinal kelimesi tıp alanında kullanılan bir tıbbi terimdir. Birçok yerde intestinal kelimesi ile karşılaşılabilir. En sık karşılaşılan ise gastrointestinal sistem dediğimiz, sindirim sistemidir.

Gastrointestinasl sistem denildiğinde aslında anlam mide bağırsak sistemidir. Gastro mideyi temsil ederken, intestinal ise bağırsakları temsil etmektedir. Buna bağlı olarak intestinal kelimesinin anlamı; bağırsaklarla ilgili şeklinde olmaktadır. İntestinal kelimesi birçok hastalığın isminde de var olduğu için, çok sayıda kişi intestinal kelimesiyle karşılaşmıştır.

Tıp Dilinde İntestinal Ne Demektir?

Tıp terimlerinden biri olan intestinal kelimesinin anlamı üç farklı şekilde tanımlanmaktadır. İntestinal kelimesi; bağırsaklara ait, bağırsaklara ilişkin, bağırsaklarla ilgili anlamlara gelmektedir. İntestinal kelimesi bağırsaklarla ilgili olan anlamına gelir.

İntestinal kelimesi görüldüğünde akla ilk gelen bağırsaklar olmalıdır. Birçok kişi intestinal absorbsiyon, intestinal digestion, intestinal amfizem gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla intestinal kelimesiyle karşılaşmıştır.

Bağırsaklarla ilgili herhangi bir şeyin tanımlanmasında, bağırsaklarla ilgili olan bir şeyin isimlendirilmesinde, bağırsaklarla ilgili olan bir şeyin anlatılabilmesi için mutlaka intestinal kelimesi kullanılmaktadır. Tıp alanında uluslararası herkes intestinal kelimesinden aynı şeyi anlamaktadır.