Eğitim İstanbul’da tam gün eğitim çalışması

İstanbul’da tam gün eğitim çalışması

13.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Bugün itibariyle tüm sınıfları Kovid-19'dan dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz yok" dedi. Yarı yıl tatiline kadar kapanma olmayacağını kaydeden Özer, en büyük avantajlarının öğretmenlerde yüksek aşılanma oranı olduğunu söyledi.

İstanbul’da tam gün eğitim çalışması

OZAN ÖMER KADÜKER İstanbul - Bakan Özer, dün İstanbul'da deprem güçlendirme çalışmaları tamamlanan Bahçelievler Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın da yer aldığı törende konuşan Özer, İstanbul’a büyük önem verdiklerini, 31 Ocak'ta ataması yapılacak 15 bin öğretmenden yarısının İstanbul'da görevlendirilieceğini, İstanbul'un tüm fiziki eksikliklerinin 23 Nisan 2023'e kadar tamamlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Anaokulu seferberliği

Konuşmasında açılacak ana okulu sayısıyla ilgili de bilgi veren Özer, "İstanbul'da şu an 157 tane devlet anaokulu var. İstanbul'a 1000 tane yeni anaokulu yapıyoruz. Minimum 5 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız. Maksimumu İstanbul ilimizin performansına bağlı, arsa bulmasına bağlı" dedi. Özer, İstanbul’un en sıkıntılı ilçesi olan Esenyurt’tan başlayarak, tam gün eğitimle ilgili önemli çalışmaların yapılacağının da müjdesini verdi.

Vali Yerlikaya da İstanbul’da güçlendirilen ve yeni yapılan okullar hakkında bilgi verdi. Geriye 173 okulun kaldığını, bu yıl da 30 okulun yeniden yapım ihalesini gerçekleştireceklerini duyuran Yerlikaya, MEB’in 18 Şubat’ta bir müjde hazırladığını aktararak İstanbul’da tam gün eğitime giden yolda çok büyük adımlar atılacağını söyledi.