Eğitim Jöak Nedir? Jöak Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Jöak Nedir? Jöak Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

02.03.2021 - 15:53 | Son Güncellenme:

Terörle mücadelede en ön saflarda yer alan birliklerden biri olan JÖAK, halkımızın takdirini kazanmıştır. Sel, deprem, yangın gibi doğal afetlerde de insanların güvenliğini sağlamaya çalışan JÖAK'ın açılımı ve ne anlama geldiği araştırılıyor. JÖAK'ın anlamını öğrenmek ve bu birlik içinde yer almak isteyenler için tüm detaylar.

Jöak Nedir Jöak Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir

Ülkemizde iç güvenlik alanında hizmet veren Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan bazı özel birlikler vardır. Hızlı harekat kabiliyeti olması için sayıca az ama niteliği yüksek personellerden oluşan bu birliklerin en önemlilerinden biri Jandarma Özel Asayiş Komutanlığıdır.

JÖAK Nedir?

JÖAK İç İşleri Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Jandarma Genel Komutanlığının güzide birliklerinden biridir. Açılımı Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı olan bu birlik genel asayişi koruma konusunda özel görevleri yerine getirir.

Özellikle şehirler dışındaki arazilerde görev yapan bu birlik terörle mücadele ve rehine kurtarma operasyonları yaparak insan hayatı kurtarma, ülke genelinde güvenliği sağlamak için hizmet verir. . Doğal afetlerde de yine hayat kurtarmak için mücadele verir.

JÖAK Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı bir birliktir. Bu nedenle bu birlikte görev alabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı personeli olmak gereklidir. Jandarma teşkilatına bağlı personel içinde en nitelikli subay, astsubay ve uzman çavuşlar arasından JÖAK personeli seçilir.

Gönüllülük esas alındığı için öncelikle burada görev almak isteyen Jandarma rütbelileri başvuruda bulunmalıdır. Başvurular bir ön elemeden geçirilir. Başvurusu kabul edilen adaylar İzmir'in Foça İlçesinde bulunan Jandarma Komando Okulunda özel bir eğitime tabi tutulur. Burada adaylara dört ay gibi bir süre ile zorlu eğitimler verilir. Eğitimlerde başarı gösteren adaylar Jandarma Özel Harekat Komutanlığında göreve başlar.