Eğitim Kakmacılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kakmacılık Sanatı Nasıl Yapılır?

Kakmacılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kakmacılık Sanatı Nasıl Yapılır?

16.02.2022 - 17:20 | Son Güncellenme:

Kakmacılık nedir, Çeşitli ürünlerde işçilik ile tasarımlar üretimler günümüzde oldukça zayıflamış durumdadır. Önceki yıllarda el emeği ile işçilik yapılan birçok meslek bulunmaktaydı. Teknoloji çağın ilerlemesi ile el emeği işçilik ile yapılan sayılı meslekler kalmıştır. Yeni nesil makine ve teknolojik aletler bu işçiliği azaltmaktadır. Kakmacılık nedir merak edilen tüm detayları derledik.

Kakmacılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Kakmacılık Sanatı Nasıl Yapılır

Kakmacılık nedir, mermer, ahşap, maden, fildişi gibi ürünleri oyma sanatı ile o oyuklara değerli parçalar yerleştirme sanatıdır. Zahmetli ve işçilik gerektiren bir iştir.

Kakmacılık Nedir?

İşçilik ile yapılan bu sanat oldukça emek gerektiren ve zaman alıcı bir iştir. Maden, mermer, ahşap gibi ürünleri oyarak bu yerlere daha kıymetli olan maden parçalarını kesip yerleştirmek ile gerçekleşir. Zaman ve bir o kadar da emek alıcı bir iş olan kakmacılık mesleği günümüzde de devam etmektedir.

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türklerde ileri bir sanat olarak ifade edilmektedir. Yapılan nadide bir meslek olarak görülen kakmacılık bir eşyanın üzerini oymak olarak ifade edilmektedir. Emek ve işçilik ile yapılan kıymetli oyma sanatıdır.

Kakmacılık Sanatı Nasıl Yapılır?

Bu meslek günümüzde değerini yitirmeye yüz tutmuş ama bir o kadar da zahmetli meslektir. Maden, fildişi, ahşap gibi ürünlerin belirli kısımlarına el veya makine ile oyuk açılarak yapılan iştir. Açılan oyuklara bir başka değerli olan ürünleri kesip yerleştirmekle yapılmaktadır. El emeği ve işçilik olan bir meslektir.