Eğitim Kaktüs Nasıl Çiçek Açar? Kaktüsler Ne Zaman Çiçek Açar?

Kaktüs Nasıl Çiçek Açar? Kaktüsler Ne Zaman Çiçek Açar?

17.05.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

​​​​​​En sevilen bitki türlerinin başında kaktüs gelmektedir. Dayanıklı ve çok güzel görünen kaktüsler birçok kişinin yaşam alanında bulunmaktadır. Özellikle televizyon ve bilgisayar kenarlarında sıkça kaktüs görmek mümkündür. Çünkü kaktüsün dikenleri radyasyonu emen bir özelliğe sahiptir. Kaktüs nasıl çiçek açar? Kaktüsler ne zaman çiçek açar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kaktüs Nasıl Çiçek Açar Kaktüsler Ne Zaman Çiçek Açar

Kaktüs, çok beğenilen ve neredeyse herkesin evinde bulunabilen bit bitkidir. Kolay bakımı ile dikkat çeken kaktüsün suyu az sevmesi de önemli bir artıdır. Çünkü kaktüsler uzun süre su verilmeden yaşayabilen dayanıklı bitkilerdir. İnsanların merak ettiği ise kaktüslerin çiçek açma zamanlarıdır.

Haberin Devamı

Kaktüs Nasıl Çiçek Açar?

Kaktüsü olan kişiler sahip oldukları kaktüse doğru bir şekilde bakmalıdırlar. Aksi halde sahip olduğunuz kaktüse zarar verebilirsiniz. Bunun için en dikkat etmeniz gereken husus kaktüse az su vermektir. Yazın ayda bir su vermeniz yeterli olacaktır. Kışın ise hiç su vermemeniz bile kaktüsü öldürmez. Yani kaktüse kontrollü şekilde su vermek lazımdır. Toprak çok kurumadan kesinlikle su vermeyin. 

Kaktüsler yılda bir kez çiçek açmaktadırlar. Tabi bu kaktüsün cinsine göre farklılık gösterebilir. Kaktüsün açan çiçeği 3-4 hafta kadar yaşayacaktır. Daha sonra bu çiçek dökülür ve seneye tekrar açar.

 Çiçek açması için kaktüsü doğru bir saksıya koymanız gerekmektedir. Kaktüsün boyutu ile saksı uyumlu olmalıdır. Ayrıca torflu çiçek toprağı kullanmak daha uygun olacaktır. Ayrıca kaktüsün yeterli miktarda güneş almasını sağlamanız çiçek açması için yararlı olacaktır. 

Haberin Devamı

Kaktüsler Ne Zaman Çiçek Açar? 

Kaktüsün çiçeği senede bir kez açmaktadır. Açan bu çiçek yaklaşık bir ay boyunca canlı kalabilmektedir. Daha sonra ise bu çiçek dökülmektedir. Dökülen çiçek diğer sene ise tekrar çiçek açmaya başlamaktadır. Bu yüzden baktığınız kaktüs senede bir kez çiçek verecektir.