Eğitim Kalsit Taşı Nedir, Nerelerde Bulunur? Faydaları Nelerdir?

Kalsit Taşı Nedir, Nerelerde Bulunur? Faydaları Nelerdir?

07.01.2022 - 16:21 | Son Güncellenme:

En çok aranan ve aynı zamanda talep edilen taş türleri içerisinde kalsit taşı gelmektedir. Üstelik birçok farklı alanda yaygın şekilde kullanıldığını ifade etmek gerekir. Peki Kalsit taşı nedir, nerelerde bulunur? Faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kalsit Taşı Nedir, Nerelerde Bulunur Faydaları Nelerdir

Bir mineral olarak öne çıkması ile beraber kalsit taşı en çok değerlendirilen önemli taş türleri arasında gelmektedir. Üstelik koleksiyonerler ile beraber farklı yapı alanları için oldukça önemli bir yer taşır. Bu doğrultuda geniş bir alana hitap etmesi üzerinden öne çıkar.

Haberin Devamı

 Kalsit Taşı Nedir?

 Karbonatlı kayaçları oluşturan ve aynı zamanda kimyasal bir formülü bulunan endüstriyel mineral taşı olarak bilinir. Aynı zamanda kalker taşı ve kireç taşı şeklinde de ön plana çıkar. Bu doğrultuda suyu direkt olarak Kristal hale getirmesi ya da deniz canlılarının kabuklarının birikim sıkışması neticesinde meydana gelir. Bu yönüyle karbonatlı kayaçlar olarak da ön plana çıkarlar.

 Kalsit Taşı Nerelerde Bulunur?

 Çanakkale'nin Karabiga Bölgesi'nde özellikle kalsit taşı yaygın şekilde bulunur. Aynı zamanda Ege Bölgesi ile beraber Niğde’nin farklı bölgelerinde yer alır. Bununla beraber Bayramiç, Ezine ve Biga yine kalsit taşlarının yer aldığı en yaygın alanlar içerisinde gelmektedir. Kısacası Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkarılan önemli taş türleri içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Kalsit Taşı Faydaları Nelerdir?

 Kalsit taşı sunmuş olduğu maddi ve manevi faydaları ile beraber öne çıkar.

 - Bu doğrultuda koleksiyonerlerin aradı önemli taşlar içerisinde yer alır.

 - Öğütülmesi ile beraber endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılır.

 - Diş macunu

 - Boya sektörü

 - Plastik

 - Yapı Malzemeleri

 - Halılar

 - Hayvan yemleri

 - Ticari mallar

 Görüldüğü gibi yukarıdaki oldukça geniş bir alanda kullanılan en önemli taş türleri içerisinde gelmektedir. Aynı zamanda yapısı ve tasarımı ile önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün.