Eğitim Kavanoz Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Kavonoz Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Kavanoz Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Kavonoz Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

27.01.2021 - 02:56 | Son Güncellenme:

Kavanoz nasıl yazılır sıkça aranılan kelimelerdendir. Yazım sırasında hataya düşmek istemeyenlerin en çok tereddüt ettikleri kelimeler arasında kavanoz üst sıralardadır. Özellikle hatasız yazılar yazmak isteyenler TDK'ya göre kavanoz kelimesinin doğru yazım şeklini merak etmektedir. Birçok kişinin araştırdığı kavanoz nasıl yazılır? TDK'ya göre kavanoz kelimesinin doğru yazılışı nedir detaylı şekilde derledik.

Kavanoz Nasıl Yazılır Tdkya Göre Kavonoz Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Kavanoz kökenine bakıldığında Yunanca bir kelimedir. Türkçe anlamı ise farklı malzemelerden üretilebilen ağzı geniş çeşitli ebatlarda bulunabilen kaplara verilen isimdir. Genellikle üretim malzemesi olarak cam ve plastik kullanılmaktadır.

Kavanoz Nasıl Yazılır?

Nasıl yazıldığı sıklıkla karıştırılabilen kelimelerden biri de kavanozdur. Yazılarında hata yapmak istemeyenler kavanoz nasıl yazılır konusunu sorgulamaktadır. Günlük kullanımda birçok yerde kelimenin kavonoz şeklinde olan yanlış kullanımı ile karşılaşabilmekteyiz. Kelimenin doğru yazım şekli ise kavanoz olmalıdır.

TDK'ya Göre Kavonoz Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Dilimizdeki bazı kelimelerin günlük hayatta farklı telaffuz edilmesi bizleri yazım şeklinde hata yapmaya sevk edebilmektedir. Bazı kelimelerin ise yazım sırasında ayrı mı yoksa birleşik mi yazılacağı konusunda tereddüt edilebilmektedir. Kelimelerin doğru yazılışları için en güvenilir kaynak TDK olmaktadır. Kelimenin doğru kullanım şekli TDK'ya göre sorgulandığında kavanoz olarak kullanılmalıdır.