13.11.2021 - 03:06 | Son Güncellenme:
Keçiboynuzu, bezelye ve baklaya benzeyen koyu kahverengi bir meyvedir. Sağlık ve şifa kaynağı olarak kullanım tarihi antik Yunan çağına dayanmaktadır. Hindistan, Avustralya ve Eski Yunanlılara kadar bütün dünyada keçiboynuzu yetiştirilebilmektedir. Türkiye’de Akdeniz bölgesi ve Marmaris’te yoğun olarak yetiştirilmektedir.
Keçiboynuzu Nerede Yetişir?
Keçiboynuzu, Akdeniz bölgesi, Kıbrıs, ABD, Avustralya, California eyaleti, Kuzey Afrika ve Hint yarımadasında yetiştirilmektedir. Asya’nın bazı bölgeleri ve Marmaris’te kolaylıkla yetiştirilmektedir. Vitamin ve mineral kaynağı keçiboynuzu halen Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyıları boyunca yetiştirilebiliyor olsa da tarım kaynağı olarak yeterince yer bulamamıştır.
Keçiboynuzu Ne Zaman Meye Verir?
Keçiboynuzu zahmetsiz yetişebilen bir meyve türüdür. Bu nedenle kimyasal destek almadığından yüksek besin değerini korumaktadır. Keçiboynuzu tohumları toprağa ekilerek sulanmalıdır. Ekildikten yaklaşık bir hafta sonra çimlenmeye başlamaktadır. Çimlenen tohumlar korumaya alınarak bakılmalıdır. Meyve verebilmesi için 10-15 yıl beklenmesi gerekmektedir. Her geçen yıl meyve miktarı ve kalitesi artmaktadır.