Eğitim Kib Ne Demek? Sosyal Medyada Kullanılan Kib Kelimesinin Açılımı Nedir?

Kib Ne Demek? Sosyal Medyada Kullanılan Kib Kelimesinin Açılımı Nedir?

22.03.2021 - 04:02 | Son Güncellenme:

Sosyal medyaların yayın kullanımı ile birlikte özellikle bir "sosyal medya" dili oluşturuldu. Sosyal medyada özellikle bu mecralarda kullanılan kısaltmalar sohbetlerin daha akıcı olması için bazen gerekli olabilmektedir. "Kib" kısaltması da bunlardan bir tanesidir. Kib ne demek? Sosyal medyada kullanılan kib kelimesinin açılımı nedir? Tüm merak edilen soruları sizler için derledik.

Kib Ne Demek Sosyal Medyada Kullanılan Kib Kelimesinin Açılımı Nedir

Sosyal medya dili, yapılan sohbetlerin ve yorumların daha akıcı bir şekilde gelişmesi için gerekli olmaktadır. Bu kısaltmalar Türkçe'nin akıcılığını bozmadan kullanılması kendi içinde bir anlam ifade etmektedir.

Kib Ne Demek?

Kib, sosyal medyada iyi niyetli bir dilek olarak kullanılmaktadır. Kib kelimesi genel olarak konuşmaların sonunda kullanılmaktadır. Kötü bir anlamı yoktur ve iyi bir dilek olarak ifade edilir.

Sosyal Medyada Kullanılan Kib Kelimesinin Açılımı Nedir?

Kib kelimesinin açılımı "kendine iyi bak" şeklindedir. Kendine iyi bak kelimesini uzun kullanmak istemeyenler için kib kısaltması çokça tercih edilmektedir. Bu kısaltmaların kullanılmasının sebebi ise sosyal medyada karakter kısıtlaması olmasıdır. Özellikle sosyal medyada uzun yazıların kısaltmalarla desteklenmesi hem akıcılık hem de yer kazanma açısından gereklidir.