Eğitim Kılıbık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kılıbık Kime Denir?

Kılıbık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kılıbık Kime Denir?

14.06.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Bazı diyalogların daha kaliteyi bir yapıya sahip olması için kullanılan kelimelerin gerçek anlamları ile kullanılması son derece önemlidir. Kelimeler anlamı dışında kullanıldığında kurulan cümlenin kalitesi düşmektedir. Bu yüzden kelimelerin hem metin belgelerinde hem de diyaloglarda doğru anlamları ile kullanılması gerekiyor. Diyaloglarda sık sık karşımıza çıkan kılıbık kelimesinin ne anlama geldiğini ve bu kelimenin TDK sözlük anlamının ne olduğunu sizin için detaylı olarak derledik.

Kılıbık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kılıbık Kime Denir

Kılıbık kelimesi genellikle baskı altında olan erkekler için kullanılır. Kılıbık karısının baskısı altında olan ve onun söylediklerinin dışında kendi özgür iradesi ile hareket edemeyen erkek olarak nitelendiriliyor. Bunun yanı sıra karısından korkan eşleri ifade etmek için de kılıbık kelimesi sıklıkla kullanılır.

Haberin Devamı

Kılıbık TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kılıbık kelimesinin TDK sözlük anlamı karısının baskısı altında bulunan erkek olarak ifade ediliyor. Karısının söyledikleri dışında başka bir işe girişmeyen ve onun her dediğine tepkisiz olarak boyun eğen koca olarak anlamlandırılıyor.

Kılıbık Kime Denir?

Kılıbık kelimesi karısının baskısından kurtulamayan erkekler için kullanılan bir kelimedir. Karısından korkan kişilere kılıbık deniyor.