Eğitim Kira Sözleşmesi Örneği Nasıl Olmalıdır, Neler Yer Almalıdır?

Kira Sözleşmesi Örneği Nasıl Olmalıdır, Neler Yer Almalıdır?

14.06.2021 - 13:42 | Son Güncellenme:

Daha sağlıklı bir anlaşma yapabilmek için kira sözleşmesi yapılması çok önemlidir. Böylece bireysel olarak haklar imza altında garanti altına alınmış olur. Peki kira sözleşmesi örneği nasıl olmalıdır, neler yer almalıdır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Kira Sözleşmesi Örneği Nasıl Olmalıdır, Neler Yer Almalıdır

Belli başlı yaşanabilecek bazı anlaşmazlıkları çözebilmek için, mutlaka yasal süreç doğrultusunda kira sözleşmesi imzalanmalıdır. Kiralayan kişi ile beraber konut ya da iş sahibinin karşılıklı vermiş oldukları söz olarak kira sözleşmesi öne çıkar. İçerisinde belli başlı bazı kısımlar bulunur ve bunlar eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

Haberin Devamı

 Kira Sözleşmesi Örneği Nasıl Olmalıdır?

 Ev ve işyerleri için kira sözleşmesi değişkenlik gösterebilmektedir. Bu doğrultuda kira sözleşmesi içerisinde gerekli kısımlar eksiksiz bir şekilde yer almalıdır. Aynı zamanda sözleşmenin getirdiği kriterler ve unsurlarında bulunması önemli bir potansiyel teşkil ediyor. 2 ya da 3 sayfadan genel olarak oluşan kira sözleşmeleri, kanun nezdinde ilgili bölümler üzerinden ele alınır. Karşılıklı olarak konut ve iş sahibi ile beraber kiralayan kişinin haklarını korumak amaçlı öne çıkar.

 Günümüzde 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamına alınmış olan kira sözleşmeleri, kiracı ve mülk sahibi üzerinden bir borç ilişkisi anlamında gerçekleşir. Genel olarak 3 bölümden oluşması ile beraber, karşılıklı olarak haklar kanun üzerinde korunur. Özellikle içerisinde yer alan tüm kısımlar ve kıstaslar doğru bilgiler altında ele alınmalıdır. Aynı zamanda isim ve soy isim ile tarih üzerinden imzanın önemi oldukça büyüktür. Böylece kiralama süresi içerisinde yasal süreç doğrultusunda alacak verecek ilişkisi üzerinden haklar korunur.

Haberin Devamı

 Kira Sözleşmesinde Neler Yer Almalıdır?

 Mülk sahibi ve mülkü kiralayan kişiler arasında kira sözleşmesi 3 farklı bölümden oluşmaktadır. Özellikle kiralama sürecinin başlangıcı ve bitişi üzerinden, aynı zamanda kira bedeli sözleşme içerisinde bulunur. Bununla beraber ayrıca her iki tarafın doldurulması gerektiği belli başlı bazı kısımlar yer almaktadır. Bu kısımlar tamamen bireysel olarak doğru bilgiler ışığı altında ele alınmalı ve doldurulmalıdır.

 - Kiralanacak olan mülk cinsi

 - Adres

 - Mülk sahibi

 - Kiralanacak olan mülkün adresi

 - İletişim bilgileri

 - İsim soy isim ve imza bölümü

 Bu kısımlar eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, sözleşmenin başlangıç ve bitiş tarihi üzerinden imzalanır. Böylece sözleşmenin yapıldığı günden itibaren son gününe kadar kiralama süreci başlamış olur. Günümüzde herhangi bir sorun yaşanmaması için mutlaka kira sözleşmesinin hem ev hem de iş yerleri için yapılması oldukça önemlidir. Böylece kanun çerçevesinde karşılıklı olan haklar korunmuş olur.