Eğitim Kivi Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kivi Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

26.08.2021 - 15:28 | Son Güncellenme:

Kivi ağacı, kivi meyvesi veren ve ülkemizde de yetişen oldukça önemli bitki türüdür. Özellikle içerdiği c ve e vitaminleri ile oldukça faydalı bir meyve sağlayan ağaçtır. Sizde kivi ağacının ne işe yaradığını öğrenebilir ve kiviyi buna göre tüketebilirsiniz. Kivi ağacı nerede yetişir, özellikleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.

Kivi Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kivi Ağacı Nedir ve Nerede Yetiştirilir?

Kivi ağacı, ana vatanı Doğu Asya olan ve ülkemizde geliştirilmeye karar verildiğinde ise Doğu Karadeniz içerisinde ve Yalova ilimizde elverişli ortamlar yaratılarak yetiştirme işlemi sağlanmıştır. Daha sonra elverişli ortamların arttırılması ile birlikte kivi ağacı Akdeniz ve Marmara bölgesinin belirli kısımlarında da yetiştirilmektedir. Kivi Ağacının 50 türü bulunmakta ve ülkemizde birçok türü yetiştirilmektedir. Kivi ağacı yetiştirirken bol güneş ve bol nem ortamlarının yaratılması gerekmektedir. Yumuşak toprak seven kivi ağacını yetiştirirken gübre de eklenmesi gerekir.

Kivi Ağacı Özellikleri Nelerdir?

* Ağaçların boyları yaklaşık 6-8 metreyi bulmaktadır.
* En hızlı gelişim gösteren ve çabuk olgunlaşan ağaçlardan bir tanesidir.
* Erkek ve dişi olmak üzere iki çeşitte bulunan bir ağaçtır.
* Kökleri toprağın üst kısımlarında dolaşmaktadır.
* Kivi ağacı yapraklarını döken türde bir ağaç olarak bilinir. ;

Kivi Ağacı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kivi ağacının sulama işlem, 2 veya 3 günde bir yapılmalıdır. Toprağı gübreden yoksun bırakılmamalıdır. Toprak mutlaka derin tutularak azot miktarı kontrol edilerek bakımlarını eksik etmemek gerekmektedir.