Eğitim Kivi Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kivi Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 03:50 | Son Güncellenme:

Kivi kuşu, kivigiller ailesinden gelen bir kuş türüdür. Kivigiller içerisinde olan tek kuş türü olma özelliği taşımaktadır. Kivi kuşları sadece Yeni Zelanda’da görülmektedir. Bunun dışında herhangi bir şekilde bulunmaz ve sadece Yeni Zelanda’ya özgü bir kuş türüdür. Sizler için kivi kuşu nedir, özellikleri nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Kivi Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir


Kivi kuşunun uçma yetisi bulunmaz, kendi içerisinde farklı alt türlere ayrılmaktadır. Bazı alt türlerinin nesli tükenmektedir.

Kivi Kuşu Nedir?

Kivi kuşu uçma yetisi olmayan bir kuş türüdür. Kivi kuşları nesli tükenmeye yakın kuşlar arasındadır. Yeni Zelanda’da bulunan bir kuştur. Farklı özellikleri sayesinde diğer kuşlardan ayrılmaktadır. Belirgin ve baskın özellikleri vardır. Ortalama kendi içerisinde beş farklı türe ayrılmaktadır. En bilinen kivi kuşu türleri ise şu şekildedir;.

Haberin Devamı

Benekli Büyük Kivi Kuşu

Kuzey Adası Kahverengi Kivi Kuşu

Benekli Küçük Kivi Kuşu

Okarito

Tokoeka

Kivi Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Kivi kuşları bilinen kuşlardan farklıdır. Bunun en büyük sebeplerinden biri bu kuşların uçma özelliğinin olmamasıdır. Ancak kivi kuşu bir kuştur. Fakat kivi kuşlarının kanadı yoktur. Kivi kuşu son derece hızlı koşmaktadır Ortalama bir tavuk kadar büyük olabilirler. Kivi kuşları son derece tombul bir yapıya sahiptir. Boy yapıları küçüktür, kafa yapıları da diğer kuşlara göre küçüktür son derece sevimli görülmektedir.

Kivi kuşları ortalama kırk beş santime kadar büyümektedir. Son derece tombullardır. Ortalama ağırlıkları dört buçuk kilograma kadar gidebilmektedir. Kivi kuşlarının dişileri daha iri bir yapıya sahiptir. Erkek kivi kuşları daha narin görülür. Kivi kuşlarının erkekleri kuluçkaya yatmaktadır, bu özellikleri de diğer kuşlardan farklı olan diğer bir özelliğidir. Kivi kuşları, kanatsız tavuklara benzemektedir. Ayrıca gaga yapısı olarak daha uzun ve ince bir gaga sistemine sahiptir. Tüyleri, kıl şeklindedir ve daha sert bir yapıya sahiptir.