Eğitim Kıyam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Namazda Kıyam Ne Anlama Gelir?

Kıyam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Namazda Kıyam Ne Anlama Gelir?

31.05.2021 - 13:20 | Son Güncellenme:

İslam dinini benimseyen insanların yapmaları gerekli olan bir takım ibadetler mevcut bulunmaktadır. Bu ibadetlerden biride namaz ibadetidir. Namaz ibadetini gerçekleştirirken belli hususları dikkate almak gerekmektedir. Bunlardan biride kıyam kavramı ile ifade edilmektedir. Peki, kıyam ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı nasıl bir açıklama yapmıştır? Namazda kıyam ne anlama gelmektedir? İşte, kıyam kavramı hakkında merak edilen bilgiler.

Kıyam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Namazda Kıyam Ne Anlama Gelir

Kıyam kavramı, namaz ibadetini yaparken ayakta durmak şeklinde ifade edilmektedir. Namazda ayakta durmak, namazı oluşturan ana unsurlardan bir tanesi olmaktadır.

Haberin Devamı

 Kıyam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kıyam kelimesi anlam olarak, dikelmek ve ayakta durmak şeklinde ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre kıyam kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Kıyam kelimesi, İslam dinine inananlara göre yeniden dirilip, ayağa kalkma şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda kıyam, namaz sırasında ayakta durma ve bir işe teşebbüs etme, girişme olarak da değerlendirilmektedir.

 Namazda Kıyam Ne Anlama Gelir?

 Namazda kıyam, namaz sırasında her rekatta olacak şekilde Kur'an'dan okunması gerekli olan sure ve duanın asgari miktarını okuyacak kadar ayakta durmayı, ayakta kalmayı ifade etmektedir.