Eğitim KKTC’yle eğitimde iş birliğine devam

KKTC’yle eğitimde iş birliğine devam

29.09.2021 - 06:26 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasında devam eden eğitim iş birliği konuları ele alındı.

KKTC’yle eğitimde iş birliğine devam

Toplantıda, iki ülke arasındaki eğitim iş birliğinin gelişerek devam edeceğine inandığını kaydeden Bakan Özer, EBA’nın KKTC’deki öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine açılmasının önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.  Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri konusunda desteğin süreciğini kaydeden Özer, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve desteklenmesi konusunda da iş birliğinin süreceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Özer, ayrıca KKTC’deki üniversitelerin uluslararası tanınırlığının artırılması konusunda  faaliyetlerin eşgüdüm içerisinde yürütüleceğini dile getirdi.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu ise Türkiye tarafından dijital eğitim, hizmet içi eğitim, mesleki eğitim ve materyal konusunda verilen desteklerin ülkedeki yaklaşık 53 bin öğrenci ve 6 bin öğretmen için çok önemli olduğunu belirterek teşekkür etti.