EğitimKomisyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Komisyon Neden Alınır?

Komisyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Komisyon Neden Alınır?

23.05.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Türk dili oldukça zengin bir dilidir. Bu yüzden pek çok kelimenin anlamı insanlar tarafından bilinmemektedir. İnsanlar günlük hayatta işlerine yarayan kelimelerin ne anlama geldiğini bilirken hiç kullanmadıkları bir kelimenin ise anlamını bilmemektedirler. Komisyon kelimesi de fazla kullanılan bir kelime olmadığı için çoğu insan ne anlama geldiğini bilmemektedir. Peki, komisyon ne demektir? TDK sözlük anlamı nedir? Komisyon neden alınmaktadır? İşte komisyonla ilgili tüm detaylar.

Komisyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Komisyon Neden Alınır

Komisyon kelimesi, Türkçe kökenli bir kelime değildir. Dilimize Fransızcadan geçmiştir. Gayrimenkul ile ilgilenen insanların sıkça kullandığı kavramlardan bir tanesi olmaktadır.

Komisyon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Komisyon kelimesi, belli başlı bazı işleri çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya gelen insan topluluğu anlamına da gelmektedir. Bu bağlamda bir araya gelen insanlar hangi alanda uzman iseler topluluğa da o isim verilir. Türk Dil Kurumuna göre ise komisyon kelimesi, alt kurul olarak ve herhangi bir iş sonucu o kişiye bırakılan yüzdelik pay olarak ifade edilmektedir.

Komisyon Neden Alınır?

Ticari bir iş sonucu iş için aracı olmuş kişiye belli bir miktar para ödenir. Aracı olan kişi işe yardım ettiği için bu ücret ödenmektedir.