Eğitim Kontamine Nedir? Tıp Dilinde Kontaminasyon Ne Anlama Gelir?

Kontamine Nedir? Tıp Dilinde Kontaminasyon Ne Anlama Gelir?

25.02.2021 - 06:06 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda sıkça dile gelmeye başlayan ve anlamı merak konusu olan kontamine ne anlama gelmektedir? Hangi durumlara ve hangi anlamlara karşılık olarak bu kelime telaffuz edilmektedir? Hangi alan ya da hangi sektör bu kelimeyi kullanmaktadır? İşte kontamine hakkında merak edilen tüm detayları derledik

Kontamine Nedir Tıp Dilinde Kontaminasyon Ne Anlama Gelir

Kontamine sözcüğü tıp alanında kullanılan bir terimdir. Kelime anlama olarak bulaşmış, bulaşık durumda olan anlamlarına gelmektedir. Tıp alanında özellikle radyoaktif bölümler de yaşanan kazalar ya da istenmeyen ve tedbirsiz bir nükleer bir çalışma bu durumlara sebebiyet verebilir.

Kontamine Nedir?

Saflığı kalmamış ve bulaşmış anlamına gelen kontamine, tehlikeli maddelerin veya istenmeyen durumların insanlara ya da diğer canlılara bulaşmasıdır. Bu durum bir yiyecek olabilirken bazende su, bazende eşyalar vasıtası ile olabilmektedir.

Tıp Dilinde Kontaminasyon Ne Anlama Gelir?

Tıp alanında kullanılan kontaminasyona radyoaktif maddeler sebep olur. Bu maddelerin değişik hallerde ve farklı durumlarda insanlara bulaştığı gözlemlenmiştir. İnsan vücuduna kontaminasyonun en çok olduğu yol deridir. Gözle, sindirim sistemi, akciğer ve enjeksiyon yolları da bir çeşit bulaşma yoludur. Alfa ve beta en fazla rastlanan yayıcılardır.