Eğitim Kontrendikasyon Nedir? Tıp Dilinde Kontrendikasyon Ne Anlama Gelir?

Kontrendikasyon Nedir? Tıp Dilinde Kontrendikasyon Ne Anlama Gelir?

28.02.2021 - 22:42 | Son Güncellenme:

Kontrendikasyon kelimesi tıpta sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Bu sebeple çoğu insan tarafından bilinmediği için anlamı merak edilmektedir. Kontrendikasyon nedir? Tıp dilinde kontrendikasyon ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kontrendikasyon Nedir Tıp Dilinde Kontrendikasyon Ne Anlama Gelir

Kontrendikasyon kelimesi tıp alanında çok sık kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime genellikle yapılmaması gereken durumların anlatılmasında kullanılan bir sözcüktür.

Kontrendikasyon Nedir?

Kontrendikasyon bir ilaç ya da tedavinin kullanılmaması gereken durumların ifadesinde kullanılan bir kelimedir. Bu kelime zıt ya da ters etki anlamlarında kullanılır.

Örneğin kalp hastası olan bir kişiye kalbini yoracak antidepresan ilaç verilmesi bu hasta üzerinde ters etki yapacaktır. İşte bu gibi durumların anlatımında kontrendikasyon kelimesi kullanılmaktadır.

Tıp Dilinde Kontrendikasyon Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinde kontrendikasyon kelimesi sakınca ya da zıt etki anlamlarında kullanılır. Yani bir ilaç ya da tedavi kullanılmaması gereken bir durumda kullanılırsa bu terim kullanılmaktadır.

Kişide aşırı böbrek yetmezliği varsa bu durumda böbrek yetmezliğini tetikleyici bir ilaç verilmesi durumu kontrendikasyona örnek olarak verilebilir. Yani hastalık süresinde tedavinin sakıncalı olacağı durumların anlatılması için kullanılmaktadır. Bir tedavinin yönteminin kullanılmasına engel durumların olmasını ifade etmektedir.