Eğitim Kontrendike Ne Demek? Tıp Dilinde Kontrendike Ne Anlama Gelir?

Kontrendike Ne Demek? Tıp Dilinde Kontrendike Ne Anlama Gelir?

12.03.2021 - 13:10 | Son Güncellenme:

Tahlil ve tetkikler olmak üzere tıp dünyasında birçok ifade ile karşılaşmaktayız. Bu ifadelerin ne anlama geldiğini çoğu zaman bilememekteyiz. Bu bağlamda bir araştırmaya ya da bir yardıma ihtiyacımız olabiliyor. İşte böyle durumda bulunan tıp kelimesinden biriside kontrendike ifadesidir. Kontrendike ne anlama gelmektedir? Hangi hastalar için bu ifade kullanılmaktadır? İşte bu terim hakkında tüm detaylar.

Kontrendike Ne Demek Tıp Dilinde Kontrendike Ne Anlama Gelir

 Kontrendike, ifadesi tıbbi bir tedavi gereksinimine ihtiyaç duyulan ancak bu tedavinin hastaya daha da fazla zarar verebileceğinden, tedavi yapılamaması durumuna denmektedir. Bazı durumlarda ise mutlak kontrendike olarak da ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Kontrendike Ne Demek?

 Hastaya uygulanabilecek bir eylem planının, yaradan daha çok zarar vereceği öngörüldüğü durumlar için bu ifade tıp dünyasında yerini almıştır. Özellikle ameliyat veya hastalıkların ciddi boyutlara ulaşması durumunda ya da uygulanacak bir tedavinin vücudun başka bir fonksiyonuna zarar vereceği düşünüldüğünde mutlak kontrendikasyonlar geçerli olmaktadır.

 Tıp Dilinde Kontrendike Ne Anlama Gelir?

 Bazı tedavi türlerini uygulamak makul koşullar oluşmamaktadır. Yani hastaya zarar verme ihtimalinin yüksek olduğu durumlar ön görülmektedir. Böyle durumlar kontrendike terimi ile ifade edilmektedir.

Yazarlar