Eğitim Korteks Nedir, Ne İşe Yarar? Tıp Dilinde Korteks Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Korteks Nedir, Ne İşe Yarar? Tıp Dilinde Korteks Hangi Anlamlarda Kullanılır?

25.02.2021 - 05:57 | Son Güncellenme:

Korteks kelimesi tıp dilinde bir terim olarak bilinir. Buna rağmen günlük hayatta da kullanımı epeyce fazladır. Tabi ki de günlük hayattaki kullanımı ile tıp dilindeki kullanımı birbirinden farklıdır. Fakat aynı kelime olmasından dolayı benzer aksiyonları belirtir. Anlamı bakımından bilinirse kullanımı daha etkin olur. Bu nedenle korteks ne demek gibi soruları sizler için derledik

Korteks Nedir, Ne İşe Yarar Tıp Dilinde Korteks Hangi Anlamlarda Kullanılır


Korteks kelime kökeni bakımından Fransızcadır. Tüm dünyada yine korteks şeklinde kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise tıp dilinen tüm dünya ülkelerinde evrensel oluşundan dolayıdır. Korteks kelimesinin günlük hayattaki kullanımı tıp terimi olanından biraz daha farklıdır.

Korteks Nedir ve Ne İşe Yarar?

Korteks kabuk anlamında kullanılmaktadır. Genelde kabuk işlevi bakımından içerisinde bir şey barındırır. İçerisinde barındırdığı şeyi korur. Tabi ki de bu bir organ da olabilir. Fakat güncel Türk dil kurumu sözlüğüne göre kabuk demektir.

Tıp Dilinde Korteks Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Tıp dilindeki korteks beyin kabuğu demektir. Beyni koruyan dış katmana korteks adı verilir. Tabi ki de bu durum sadece beyin için geçerli değildir. Herhangi bir organ da kortekse sahip olabilir.