Eğitim KPSS başvuruları yarın bitiyor!

KPSS başvuruları yarın bitiyor!

29.03.2016 - 11:47 | Son Güncellenme:

KPSS başvuruları yarın sona eriyor. 31 Mart'ta bitecek olan KPSS başvurularını ücret ödedikten sonra online olarak yapabiliyorsunuz. Online olarak KPSS başvurularının nasıl yapıldığını öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

KPSS başvuruları yarın bitiyor

KPSS başvuruları için yarın son gün. Günümüzde yapılan birçok değişiklik bulunmaktadır. Her alanda yapılmış olan bu değişiklerden en önemlisi geleceğimizi göz önünde bulundurursak eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan yenilikler ve gelişmelerdir. Eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan birçok devam sınavı bulunmaktadır. Sizin için bu yazımızda bahsedeceğimiz devam sınavı ise KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı; devlet dairesinde çalışabilmek ve memur olabilmek için girilen sınavdır. KPSS’ye girebilmek için mutlaka liseden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. KPSS başvurunuzu nereden ve nasıl yapacağınızı öğrenmek için yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

• KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS Başvuruları Nasıl Yapılır?
KPSS başvuruları yapabileceğiniz 3 farklı yöntem bulunmaktadır. İnternet üzerinden yapılan KPSS başvurusu, başvuru merkezler aracılığı ile yapılan KPSS başvuruları ve posta yöntemi ile yapılan KPSS başvuruları olmak üzere başvurunuzu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Bizde sizler için bu 3 yöntemle de KPSS başvurularınızı nasıl yapabileceğinizi detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız.

1. İnternet Sistemi Üzerinden KPSS başvuruları:
İnternet sistemi üzerinden başvuru yapabilmek için ilk olarak yapmanız gereken şey ÖSYM’nin resmi sitesi olan ÖSYM AİS yani ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinde kayıtlı bir girişinizin olmasıdır. Bu sayfa üzerinde kullanıcı girişinizi T.C. kimlik numaranız ve sisteme kayıtlı şifreniz ile yapmanız gerekmektedir. Girişinizi yaptıktan sonra açılacak olan sayfa üzerinde sayfanın sol tarafında bulunan işlem menüsünden Başvurular kısmına tıklayınız. Açılacak olan platform üzerinde de KPSS ile ilgili olan seçeneğe tıklayınız. Böylelikle başvuru formunun olduğu sayfaya yönlendirileceksiniz.

Haberin Devamı

Başvuru formunuzu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup, başvurunuzu onaylayınız. Başvurunuzun son adımı ise sınav ücreti bölümüdür. Sınav ücretinizi anlaşmalı bankalardan herhangi birine T.C. kimlik numaranız ile yatırmanız gerekmektedir. Ödeme işleminizi yaptıktan sonra başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

2. Başvuru Merkezleri Aracılığı İle KPSS başvuruları:
Başvuru merkezleri aracılığı ile KPSS başvurunuzu yapabilmek için ilk olarak sınav ücretinizi yatırmanız sizin için daha kolay olacaktır. Sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranız ile yatırdıktan sonra sınav ücretinizi yatırdığınıza dair banka dekontunu alarak bir başvuru merkezine gidiniz. Başvuru merkezinde size bir başvuru formu verilecektir. Başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup, imzalayınız. Daha sonra banka dekontunuz ile birlikte başvuru formunuzu yetkili bir kişiye teslim ediniz. Böylelikle KPSS başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

3. Posta Yolu İle KPSS Başvurusu:
Posta ile KPSS başvurusu yapma işlemi günümüzde pek tercih edilip, kullanılan bir yöntem değildir. Ancak başvuru merkezleri ve internetin olmadığı zamanlarda bu yöntem başvuru yapabilmemize imkan sağlar.
Göndereceğimiz başvuru postasının içerisinde; adayın kendisinin doldurup imzalamış olduğu başvuru formu, adaya ait son 3 ay içerisinde çekilmiş olan bir vesikalık fotoğraf ve sınav ücretini yatırmış olduğunuza dair banka dekontunun bulunması gerekmektedir. Vesikalık fotoğraf başvuru formunun ilgili kısmına iliştirilmelidir. Postanızı gönderip, postanız ÖSYM’ye ulaştığında başvurunuz tamamlanmış olacaktır. ÖSYM’ye ulaşmayan postalarda ÖSYM sorumluluk kabul etmemektedir. Bu nedenle adresleri ve bilgileri doğru yazdığınızdan emin olunuz.