Eğitim Kranial Mr Nedir, Ne İçin Çekilir? Kranial Mr Nasıl Çekilir?

Kranial Mr Nedir, Ne İçin Çekilir? Kranial Mr Nasıl Çekilir?

07.01.2022 - 14:07 | Son Güncellenme:

Kranial mr günümüzde birçok farklı hastalığı konusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle Sağlık konusunda ölüm tehlikesi yaratabilecek ciddi hastalıklar için ön plana çıkar. Peki Kranial MR nedir, ne için çekilir? Kranial MR nasıl çekilir tüm detayları ile derledik.

Kranial Mr Nedir, Ne İçin Çekilir Kranial Mr Nasıl Çekilir

 Beyin üzerinden yaşanan birçok fazla farklı rahatsızlık konusunda kranial mr öne çıkmaktadır. Günümüzde beynin farklı bölgelerinden yapılan çekim ile beraber birçok rahatsızlık anlaşılır. Böylece bu rahatsızlıklar üzerinden farklı tedavi yöntemleri ele alınır.

Haberin Devamı

 Kranial MR Nedir?

 Beyin üzerinden yaşanabilen birçok farklı hastalığın teşhisi için gerçekleştirilen yöntem kranial mr olarak bilinmektedir. Özellikle duyarlı bir uygulama olması ile beraber, Yaklaşık olarak 10 ila 20 dakika içerisinde tamamlanır. Böylece uygulanan işlem neticesinde kişinin yaşamış olur rahatsızlığa bağlı olarak teşhis konur.

 Kranial MR Ne İçin Çekilir?

 Beyin bölgesinde meydana gelen birçok farklı ve ciddi rahatsızlık konusunda kranial mr çekimi gerçekleşir.

 - İnme

 - Beyin tümörleri

 - Felç

 - Beyin yapısında meydana gelen gelişim sıkıntılarının tespiti

 - Demans hastalığı

 - Ms hastalığı

 - Birtakım başı ağrıları

 Bu ve benzeri sebeplerden dolayı öne çıkan belirtiler neticesinde kranial mr çekimi uzman doktor kontrolü altında gerçekleşir.

Haberin Devamı

 Kranial MR Nasıl Çekilir?

 Bu konuda öncelikle hastanın ilgili cihazın raylı bölümüne yatışı gerçekleşir. Daha sonra biri bölgesinin hareket etmemesi için baş kısmına bir sabitleyici aparat yerleştirilir. Ardından kızak yardımıyla ray sistemi üzerinden hasta mr cihazının olduğu bölgeye doğru götürülür. Son olarak uzman doktor kontrolünde gerekli teşhis süreci başlar. Genel olarak hassas bir yapıya sahip olan bu cihaz kapsamında, süre ortalama 10 ya da 20 dakika kadar devam eder. Beynin farklı bölgelerden alınan görüntüler ve diğer görseller neticesinde sonuç çıkarılır.