Eğitim KYK Burs ve KYK Yurt Başvuruları Başladı Mı?

KYK Burs ve KYK Yurt Başvuruları Başladı Mı?

07.08.2015 - 15:18 | Son Güncellenme:

Büyük bir merakla beklenen KYK başvuruları ne zaman başlayacak? İnternet üzerinden online KYK başvuruları nasıl yapılacak? KYK yurt başvuruları ve KYK burs sorgulamalarınız hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için anlattık!

KYK Burs ve KYK Yurt Başvuruları Başladı Mı

Üniversite sınavına giren öğrencilerin geçtiğimiz günlerde üniversite sınav sonuçları belli oldu. Bu sınav sonuçlarına göre tercih yapan öğrenciler tercihlerine göre yükseköğrenim okumaya hak kazanmışlardır. Üniversiteyi kazanan öğrencileri artık üniversite hayatı beklemektedir. Ama üniversiteyi kazanan öğrencilerin en büyük sorunu kalacak yerdir. Öğrenciler üniversiteyi kazandıkları zaman kalacak yer için endişelenmektedir. Ama devlet öğrenciler için kalacak yer sorununu bir nebze de olsa azaltmıştır. Öğrenciler KYK kurumunun hizmete sunduğu yurtlarda kalabilmektedir. Öğrenciler KYK yurtlarında kalabilmek için üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra yurt başvurusu yapması gerekmektedir. Öğrenciler üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra 3 - 7 ağustos tarihleri arası kazandığı üniversiteye kayıt yaptırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Devlet öğrenciler için kalacak yer ayarladığı gibi ayrıca geçimini sağlaması için de öğrenciye burs veya kredi vermektedir. Devlet öğrencinin durumuna göre geri ödemesiz olan burs veya geri ödemeli kredi vermektedir. Öğrenciler bu burslar sayesinde öğrenim hayatını rahat bir şekilde geçirebilmektedir. Yükseköğrenim kredi ve yurtlar kurumu öğrenciler için yurt ve burs gibi kaynakları sağlamaktadır. Bu sene üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler kayıt işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Üniversiteyi kazanan öğrenciler 3-7 ağustos tarihleri arasında E-Devlet sisteminden üniversite kayıt işlemini gerçekleştirebilmektedir. Üniversite kayıt işlemi tamamlandıktan sonra öğrencilerin yapması gereken işlem yurt ve burs başvurusu yapmaktır. Yükseköğrenim kredi ve yurtlar kurumu bu sene yurt ve burs başvurularının 1 Eylülden itibaren başlayacağını duyurmuştur. Yani üniversiteyi kazanmış olan ve kayıt işlemini tamamlamış olan öğrenciler yurt ve burs başvurusu için yükseköğrenim kredi ve yurtlar kurumunun 1 Eylülde duyuracağı kayıt tarihlerine göre kayıt yaptırabilir. Bu sene üniversite tercihlerinin ve üniversite kayıt işlemlerinin internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde yapılabilmektedir. Ayrıca yurt ve burs başvurusunu da internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenciler yurt ve burs başvurusunu 1 Eylül tarihinden itibaren Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirler. Yurt ve burs başvurusunu gerçekleştiren öğrenciler ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden başvurularını takip edebilirler ve başvuru sonuçları açıklandıktan sonra bu siteden sonuçları öğrenebilirler. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.