Eğitim KYK Yurt Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK Yurt Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

22.08.2015 - 22:34 | Son Güncellenme:

Üniversiteyi kazanan pek çok öğrencinin yaptığı KYK yurt başvuruları yapıldı. Öğrenciler şimdi de büyük bir merakla KYK yurt sonuçlarını bekliyor. KYK yurt başvuruları hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

KYK Yurt Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

Üniversitede okumaya hak kazanan öğrencilerden kayıt işlemini gerçekleştirenler artık okulların açılmasını beklemektedir. Ama üniversite okuyacak öğrenciler bazı sorunlar beklemektedir. Mesela kalacak yer sıkıntısı ve geçim sıkıntısı gibi sorunlar. Devlet kalacak yer sıkıntısı çekecek olan öğrenciler için devlet yurtlarını hizmete sunmuştur. Öğrenciler yurt başvurularını gerçekleştirerek bu yurtlarda kalma şansı elde edebilir. Devlet yurtlar ve burslar ile ilgili işlemler için Kredi ve Yurtlar Kurumunu kurmuştur. Öğrenciler yurtlarda kalmak istiyorsa yurt başvurusunu kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Yurt başvurularının son günü 17 ağustos olarak belirlenmiştir. Yani yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Yurt başvurusunda bulunan her öğrenci yurtlarda kalamayabilir. Yurdun kapasitesi kadar öğrenci yurda alınmaktadır. Yurda giremeyen öğrenciler ise yedekte olarak beklemektedir. Yurtlarda yer açıldıkça sırayla yedekte olan öğrenciler yurda alınmaktadır. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler yine kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden sonuçları öğrenebilir. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilere eğer yurt çıkarsa üniversitenin bulunduğu şehre giderek yurt kayıtlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Devlet kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler için yurt ayarladığı gibi ayrıca geçim sıkıntısı yaşayan öğrenciler için de burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Öğrenciler devletin verdiği burs ve kredilerden yararlanmak istiyorsa burs başvurusu yapmalıdır. Burs ve kredi başvuruları aynı yurt başvurusunu gerçekleştirdiğiniz gibi yine Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirilebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının ekim ayında başlayacağını duyurmuştur. Yani başvuruda bulunacak öğrenciler ekim ayından itibaren kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu ayrıca burs ve kredilerin ocak ayından itibaren öğrencilere verileceğini açıklamıştır. Burs başvurusunda bulunan her öğrenciye burs çıkmayabilir. Devletin verdiği 2 tip burs vardır. Başvuruda bulunan öğrencilere ya burs yada kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrencilerin geri ödeme yapması gerekmektedir. Kredi çıkan öğrenciler ise okulu bittiği zaman ve bir işe girdiği zaman aldığı kredileri geri ödemesi zorundadır.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz