Eğitim KYK Yurt Başvuru Sorgulama ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK Yurt Başvuru Sorgulama ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

19.08.2015 - 22:27 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvurularının sona ermesi ile birlikte öğrenciler merakla başvuru sonuçlarını beklemektedirler. KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? KYK kredi ve burs başvuruları nasıl yapılacak? Tüm KYK sorgulamalarınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

KYK Yurt Başvuru Sorgulama ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır

Üniversite sınavını kazanan öğrenciler üniversite kayıtlarını gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerin tek yapması gereken artık üniversitelerin açılmasını beklemektir. Üniversiteye yerleşen öğrencileri bazı sorunlar beklemektedir. Kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler için devlet yurtları hizmete açmıştır. Yani öğrenciler KYK yurtlarına başvurarak yurtlarda kalabilirler. Öğrenciler KYK yurt başvuruları 11 ağustosta başlamıştır. Başvuruların 17 ağustos saat 24:00 da sonlanmıştır. Başvurularını gerçekleştiren öğrenciler artık sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Öğrenciler KYK yurt başvuru sorgulamasını internet üzerinden kredi ve yurtlar kurumunun internet sayfasından gerçekleştirebilir. Yani yurt başvuru sonuçları açıklandığında öğrenciler kredi ve yurtlar kurumunun internet sayfasından yurda girebilmiş mi veya kaçıncı yedek olduğunu öğrenebilir. Yurt başvurusu gerçekleştiren her öğrenciye yurt çıkmayabilir. Yurt başvurusu gerçekleştiren öğrenciler arasından öğrencilerin durumuna göre yurdun kapasitesi kadar öğrenci yurda alınır. Yurda giremeyen öğrenciler yedeğe alınır. Yedekte olan öğrenciler yurtlarda yer açıldıkça sırayla yurtlara giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Kredi ve Burs Başvuruları Ne Zaman?

Üniversiteye yerleşecek olan öğrencileri bekleyen bir sorun ise geçim sorunu olacaktır. Devlet geçim sıkıntısı yaşayacak olan öğrenciler için kredi ve burs desteği vermektedir. Devlet kredi ve burs işlemleri için Kredi ve Yurtlar kurumunu kurmuştur. Öğrenciler kredi, burs ve yurt işlemlerini Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu devlete bağlı bir kurumdur. Öğrenciler burs ve kredi başvuru işlemini kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu kredi ve burs başvurularının tarihlerini 1 Eylülde açıklayacaklarını açıkladılar. Yani öğrenciler 1 Eylülden itibaren burs ve kredi başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Devletin öğrencileri sunduğu 2 tip burs vardır. Öğrencinin durumuna göre ya geri ödemeli ya da geri ödemesiz burs vardır. Öğrenci burs başvurusu yaptıktan sonra ve başvurular açıklandıktan sonra öğrenciye ya geri ödemeli yani kredi ya da geri ödemesiz yani burs bağlanmaktadır. Öğrenciler bu yatan kredi ve burslar sayesinde geçinme sorununu halledebilir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz