Eğitim Leş Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Leş Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

17.08.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Leş kaktüsü Stapelia türüne ve Asclepiadaceae ailesine aittir. Leş Çiçeği, bit çeşit sukulentlerdir ve adi kaktüslere çok benzer. Özellikle de Güney Afrika’da tropik bölgelerde doğal olarak yetişir. Aynı zamanda Stapelia cinsinin bir üyesidir. Bu etli bitki grubunun yaklaşık olarak 90 çeşidi vardır. Leş çiçeği nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Leş Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Leş çiçeğinin en önemli özelliği ise oldukça büyük ve yıldız şeklinde çiçekleri olmasıdır. Kare, etli, uzun sapları olan bitkinin tabanından ayrı ayrı yükselir.

Leş Çiçeği Nedir?

Leş çiçeği, çiçek açtıkları zaman yaydıkları kokular ile tanınırlar. Adı ise çiçeğin kokusundan gelir. Leş çiçeği, Stapelia cinsine ait olan ve Asclepiadaceae familyasına mensuptur. Etli, yıldız şeklinde çiçekleri vardır.

Leş Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Leş Çiçeği bakımı çok kolaydır. Aynı zamanda bu çiçek çok az büyür. Özellikle de ilkbahar ve yaz aylarında çok az bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Sıcak yaz aylarında dışarda ve iç mekanlarda kolaylıkla yaşayabilirler. Dik bir açı ile uzun süre güneşe maruz kalmamasına dikkat etmeniz gerekir. Sulamak içn toprağının iyice kurumasına dikkat etmeniz gerekir. Hafif, havadar ve drene edilmiş toprakları sever. İlkbaharda yani büyüme mevsiminden önce yeni bir saksıya geçirmeniz gerekebilir.

Leş Çiçeğinin Özellikleri

Leş çiçeğinin en önemli özelliği, yıldız şeklinde çiçekleri olması ve kötü bir kokuya sahip olmasıdır. Bu çiçekler, sukulent ailesine mensuptur, çok az bir bakımla rahatlıkla yaşayabilirler.

 

Yazarlar