Eğitim LGS başvuruları başladı mı? LGS sınavı ne zaman?

LGS başvuruları başladı mı? LGS sınavı ne zaman?

15.01.2020 - 16:01 | Son Güncellenme:

Merkezî sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav olan Liselere Geçiş Sistemi sınavı 7 Haziran'da gerçekleşecek. 8'inci sınıfta okuyan öğrenciler bu kendileri için önemli olan sınavın hazırlıklarını sürdürürken bir yandan başvuru tarihlerini araştırıyor. Peki tarih verildi mi?

LGS başvuruları başladı mı LGS sınavı ne zaman

 

Liselere Geçiş Sistemi sınavı'nın daha önce 7 Haziran'da uygulanacağı belirtilmişti. Fakat başvuru tarihi hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Binlerce 8. sınıf öğrencisi güzel bir lise için hayal kurarken bir yandan da "LGS başvuruları başladı mı?" diyerek bir haber almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

LGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2020 LGS: Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları sınavı 7 Haziran'da gerçekleşecek. MEB'den başvuru tarihine ilişkin henüz bir açıklama ise yapılmadı.

LGS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.Türkçe: 20 T.C. İnkılap: 10 Din Kültürü: 10 İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.Matematik: 20 Fen Bilimleri: 20

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.