Eğitim Loçka Ne Demek? Arnavutça'da Loçkam Nedir, Kimlere Denir?

Loçka Ne Demek? Arnavutça'da Loçkam Nedir, Kimlere Denir?

10.03.2021 - 02:51 | Son Güncellenme:

Loçka sözcüğü Türkçe bir kelime değildir. Ancak loçka sözcüğü ile televizyonlarda, gazetelerde, dergilerde, kitaplarda ve sosyal mecralarda sıklıkla karşılaşılmaktadır. Loçka sözcüğünün ne ifade ettiği, anlamının ne olduğu da elbette merak uyandırmaktadır. İşte loçka konusu hakkında ayrıntılı bilgileri derledik.

Loçka Ne Demek Arnavutçada Loçkam Nedir, Kimlere Denir

Loçka sözcüğü Arnavutça olup göçmenler arasında yaygın bir şekilde ve günlük yaşamda kullanılmaktadır.

Loçka Ne Demek?

Farklı kökenden gelen göçmenlerin kültürleri ile birlikte bazı sözcüklerin de zaman içerisinde yaygınlaştığı ve geniş kitlelerce öğrenildiği bilinmektedir. Örneğin; Arnavut kültürü sadece yemek çeşidi olan Arnavut ciğeri ile değil bazı sözcükleri ile de renk katmaktadır. Arnavut göçmenlerinin kullandığı ve Arnavutça olan "loçka " kelimesinde olduğu gibi.

Arnavutça'da Loçkam Nedir, Kimlere Denir?

Arnavutça olan "loçka" sözcüğü yaygın bir biçimde kullanılır. Hatta "loçkam" şeklinde kullanılır. Çünkü Türkçe anlamı " tatlım, canım, hayatım," gibi olan sevgi ifadesi içerir. Loçka, sevgili, sevilen manasındadır. Loçkam ise sevgilim, tatlım, hayatım şeklinde sevgisel bir hitap tarzıdır. Sevgi ve aşk içeren bir sözcük olduğu için sevgililer birbirlerine hitapta kullanırken büyükler de çocuklarını, torunlarını severken "loçkam" şeklinde kullanırlar.