Eğitim Manş Denizi Nerede? Derinliği, Uzunluğu Ve Özellikleri Nelerdir?

Manş Denizi Nerede? Derinliği, Uzunluğu Ve Özellikleri Nelerdir?

20.10.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde bulunan birçok deniz ve okyanus vardır. Bu denizlerden bazıları bilinirken belki de keşfedilemeyen ve özelliği bilinemeyen denizlerin olması da mümkün olabilir. Manş denizi dünyada merak edilen ve bilinen denizlerden biridir. Dünya haritasına bakıldığında Manş denizi kolaylıkla bulunabilir. Manş denizi nerede? Derinliği, uzunluğu ve özellikleri nelerdir? Sizler için Manş denizi hakkında merak edilen soruların yanıtlarını detayları ile derledik.

Manş Denizi Nerede Derinliği, Uzunluğu Ve Özellikleri Nelerdir

Manş denizi Atlas Okyanusu ile Kuzey Denizi'ni birleştiren denizdir.

Haberin Devamı

 Manş Denizi Nerede?

 Manş denizi dünya haritasına bakıldığında kolaylıkla görülebilen bir denizdir. Büyük Britanya’yı Fransa’dan ayıran bir deniz olarak bilinir. Ek olarak Manş denizi Atlas Okyanusu ve Kuzey Denizini de birleştiren bir denizdir. Denizde 1 adet ada bulunmaktadır.

 Manş Denizinin Derinliği ve Uzunluğu Nedir?

 Manş denizi oldukça büyük denizlerden biridir. Manş denizinin uzunluğu 563 kilometredir. 563 kilometre 350 mile eş değerdir. Deniz oldukça sığdır ve en derin yeri ise 240 kilometre olarak bilinir. Ortalama olarak ise Manş denizinin derinliği 63 metredir.

 Manş Denizinin Özellikleri Nelerdir?

 Manş denizi kanala sahiptir. Dover boğazı kanalın en dar kısmıdır ve sadece 34 kilometre olarak bilinmektedir. Deniz Fransa ve Britanya arasında bulunduğu için bazı şehirlere kıyıları vardır.

Haberin Devamı

Britanya tarafında Brighton-Worthing-Littlehampton, Portsmouth, Bournemouth, Southampton, Plymouth, Torquay, Dover, Seaford’dur.

Fransız tarafı ise Le Havre, Calais, Saint Brieuc, Dieppe, Morlaix, Dinard’dır.

Bir de kanal adası vardır. Kanal adası ise Saint Helier’dir.