Eğitim MEBBİS giriş ile aday öğretmen sınav sonuçları öğren!

MEBBİS giriş ile aday öğretmen sınav sonuçları öğren!

19.04.2016 - 14:58 | Son Güncellenme:

MEBBİS öğretmen girişi ile aday öğretmen sınav sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır? İşte MEBBİS sistemi ile ilgili detaylı bilgiler...

MEBBİS giriş ile aday öğretmen sınav sonuçları öğren

MEBBİS öğretmen giriş ile görev atama sonucunuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetlerin bütünü MEBBİS giriş nasıl yapılır? MEBBİS ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Binlerce öğretmeninin sürekli olarak kullandığı sistemlerden biri olan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden sınav sonuçlarını görebilirsiniz. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 Mart 2016 tarihinde yapılan sınavın ardından 21 Mart 2016 – 15 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavların sonuçları belli oldu. Öğretmenler Mebbis sistemine mebbis.meb.gov.tr adresinden T.C kimlik no ve şifreleri ile giriş yapabilir ve aday öğretmen sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLA

Aday Öğretmen Sınav Sonuç Duyurusu
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), geçen yılın şubat ayında ataması yapılan 14 bin öğretmen adayının sınav sonuçları açıklandı. MEB'in internet sitesinden yapılan duyuruda, aday öğretmenlere 81 ilde 19 Mart tarihinde yazılı, 21 Mart 2016 – 15 Nisan 2016 tarihleri arasında da sözlü sınav yapıldığı hatırlatıldı. Buna göre, aday öğretmenler sınav sonuçlarını MEBBİS Aday Öğretmen Modülü aday bilgileri bölümünden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

MEBBİS'e nasıl giriş yapılır ?
Mebbis girişi için; öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahibi olunmalı. Mebbis kullanıcı adı ve şifresini okul müdürlüğünden alınmalı. MEBBİS sistemine; adresinden giriş yapılır. Fakat giriş yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk adım; tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmanız güvenlik açısından çok önemli. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girilir ve MEBBİS giriş butonuna basılıyor ve sisteme giriş sağlanır.

MEBBİS içinde bulunan modülleri:


-Devlet Kurumlari Modülü
-e-Yatırım İşlemleri
-Meis Modülü
-Meis Sorgu Modülü
-e-Alacak Modülü
-e-Burs Modülü
-Evrak Modülü
-Tefbis
-Kitap Seçim Modülü
-Döner Sermaye Modülü
-EgiTek Sınav Modülü
-Sosyal Tesis Modülü
-e-Mezun
-İlköğretim Kurum Standartları Modülü
-Özel MTSK Modülü
-Özel Öğretim Kurumları Modülü
-Özürlü Birey Modülü
-RAM Modulu
-TKB Modülü
-Performans Yönetim Sistemi
-MEB İnternete Erişim Modülü
-Öğretmenevi Faaliyet Modülü
-Faaliyet Modülü
-Yönetici Modülü
-Okul Gelişim Programı Modülü
-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

Haberin Devamı

MEBBİS Hizmetleri:
-e-Okul
-e-Akademi
-Halk Eğitim
-Açık Öğretim Kurumları
-e-Yurt
-e-Taşınır