Eğitim Menengiç Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Menengiç Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

11.11.2021 - 04:43 | Son Güncellenme:

Menengiç, kahvesi ile bilinen bir ağaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan bitkiler arasındadır. Bu bakımdan menengiç ağacının ne olduğunu ve özelliklerini öğrenebilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizler için menengiç ağacı nedir, hangi alanlarda kullanılır, özellikleri ve faydaları nelerdir detaylarıyla derledik.

Menengiç Ağacı Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir


Bazı yörelerde çedene, çitlenbik, çıtlık ve bıttım gibi isimler ile anılan menengiç, sakız ağacıgiller familyasındandır.

Menengiç Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Menengiç ağacının meyveleri genellikle böreklerde iç malzeme olarak tüketilmektedir. Bununla birlikte bu meyvelerden menengiç kahvesi yapılmaktadır. Menengiç ağacının yağından da sabun yapılmaktadır. Bu sabun bıttım sabunu olarak bilinmektedir.

Latince adı pistacia terebinthus olan menengiç ağacı Batı Asya ve Akdeniz'de yetişen bitkilerden biridir. Bu bitkiyi yetiştirirken bakımının doğru şekilde yapılması önem arz etmektedir. Türkiye'de birçok yörede yetişen bu ağaçta yetişen meyvenin sağlığa çok faydası bulunmaktadır. Mor ve kırmızı ağaçlara sahip olan menengiç ağacının boyu 3 metreye kadar uzayabilmektedir.

Menengiç ağacı yapraklarından çeşitli yağlar yapılabilmektedir ve bu yağlar idrar söktürücü özelliği taşımaktadır.