Eğitim Messina Boğazı Nerede? Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Messina Boğazı Nerede? Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir?

12.11.2021 - 05:05 | Son Güncellenme:

Yeryüzünde bulunan bazı su yolları stratejik öneme sahip olmaktadır. Tarih boyunca pek çok uygarlık bu önemli su yollarına sahip olmak için çeşitli mücadeleler vermiştir. Ülkeler arasında önem teşkil eden bu su yollarından birisi de boğazlar olmaktadır. Messina boğazı da bu anlamda ele alınması gereken boğazlardan biri olmaktadır. Peki, Messina boğazı nerede? Uzunluğu nedir, özellikleri nelerdir? İşte, Messina boğazı hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Messina Boğazı Nerede Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir


Messina boğazı Sicilya adasında yer alan bir boğaz olmaktadır. Güçlü akıntılara sahip bir boğaz olarak bilinmektedir.

Messina Boğazı Nerede?

Messina boğazı İtalya'nın güneyinde yer alan ve Sicilya'nın batısında bulunan dar bir boğaz olmaktadır. Orta Akdeniz'de İyonya denizi ile Tiren denizini birbirine bağlamaktadır. Bu boğaz üzerinde önemli limanlar bulunmaktadır. Bu limanlar Reggio ve Sicilya kıyılarında yer alan Messina limanları olarak ifade edilmektedir.

Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Messina boğazı eskiden beri denizciler tarafından tehlikeli sayılan bir yer olmaktadır. Bu boğazın en dar yeri olan kuzey ucu oldukça tehlikeli bir geçit olmaktadır. Boğazda bulunan denize doğru uzanmış kayalıklar ve şiddetli rüzgarlarda tehlikeyi arttıran unsurlar arasında sayılmaktadır. Bu boğazın derinliği 102 metre iken uzunluğu ise 38 km olmaktadır. Boğaz güçlü gelgit akıntılarına sahip olmaktadır. Boğaz birçok kuşun zorunlu göç yaptığı yerlerden biri olmaktadır. Bu boğaza 1957 tarihinde bir enerji santrali inşa edilmiştir. Bu enerji santralinin kabloları sonra denizaltı güç kablosu ile değiştirilmiş olsa da santralin direkleri tarihi bir anı olarak orada bulunmaktadır.