Eğitim Metris Ne Demek? Metris TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Metris Ne Demek? Metris TDK Sözlük Anlamı Nedir?

04.11.2021 - 01:16 | Son Güncellenme:

Metris sıklıkla haberlere konu olan bir kavramdır. Özellikle önemli kavram olarak sıklıkla medya kanallarından duyulan sözcüktür. Metris ne demek? İstanbul esenler semtinde bir cezaevi Metris TDK sözlük anlamı nedir? Metris Ülkemizin yakın tarihinde en çok ismi duyulan bir kavramdır. Metris sözcüğünü iyi araştırmak ve öğrenmek gerekmektedir. Metris nedir detayları ile sizin için derledik.

Metris Ne Demek Metris TDK Sözlük Anlamı Nedir

Metris İstanbul iline bağlı Esenler ilçesinde oruç reis mahallesine yakın bir yerde cezaevi olarak tanımlanmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 1981 yılında açılmıştır. Metris asker kavramı ile çok bağlantılı kelime anlamı taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Metris Ne Demek?

 Metris cezaevi olarak bilinmektedir özellikle 1980 darbesinden sonra 1981 yılında Savunma Bakanlığı tarafından özel izinle kurulmuştur. Darbe yıllarından sonra sıklıkla gündeme siyasi suçların cezaevi olarak bilinmektedir.

 Metris TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Askerin çarpışma sırasında korunması için yapılan toprak siper olarak tanımlanmıştır. Asker ile ilgili anlam taşımasından sebep Savunma bakanlığının 1981 yılında kurmuş olduğu cezaevine bu isim verilmiş ve genellikle siyasi suçluların cezaevi olarak faaliyet göstermektedir.