Eğitim Mutlak Değerli Eşitsizlikler Nedir? Kısaca Konu Anlatımı

Mutlak Değerli Eşitsizlikler Nedir? Kısaca Konu Anlatımı

16.06.2021 - 14:31 | Son Güncellenme:

Matematik, her öğrencinin alması gereken derslerin başında yer alır. Ancak matematik konularından bazıları kolay olabilirken bazıları oldukça zordur. Yine sınıf durumuna göre de zorluk derecesi git gide artar. Matematik konuları içerisinde yer alan mutlak değerli eşitsizlikleri öğrencileri zorlayan konulardan biridir. Nedir bu mutlak değerli eşitsizlikleri? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Mutlak Değerli Eşitsizlikler Nedir Kısaca Konu Anlatımı

Mutlak değerli eşitsizlikler konusu, matematik dersi içerisinde yer alır. Eğer konuyu daha detaylı verecek olursak mat2 dersleri arasında görülür. Özelikle sınava hazırlanan öğrencilerin hakim olması gerekir. Çünkü mutlaka çıkan soru konuları arasındadır.

Mutlak Değerli Eşitsizlikler Nedir?

Mutlak değerli eşitsizliklerden önce mutlak değeri öğrenecek olursak; gerçek bir sayının sayı doğrusundaki başlangıç noktasına yani sıfıra olan uzaklığıdır. Mutlak değer IxI şeklinde gösterilir. Eğer bir eşitsizlik denkleminde IxI şeklinde bir sayı görüyorsanız bu eşitsizlik mutlak değerli eşitsizlik olur. Eşitsizlik ise iki ayrı işlemin eşit değil birbirinden büyük ya da küçük olması şeklinde gösterilmektedir. Bu durumda = yerine < ve > yada büyük eşittir ve küçük eşittir işaretleri kullanılır.

Kısaca Konu Anlatımı

Mutlak değerli eşitsizlik konusu için öncelikle iki ayrı konu olan mutlak değer ve eşitsizlikler konusuna hakim olmak gerekir. Eğer bu iki konu biliniyorsa mutlak değerli eşitsizliklerde çok basit şekilde çözümlenir.

Mutlak değerli eşitsizliklerde denklemin her iki tarafı eşit değil büyük ya da küçük olmak durumundadır. Ayrıca bu denklemi sağlayan gerçek sayılar içerisinde bir de mutlak değer bulunmalıdır. Mutlak değerli eşitsizlik bu şekilde oluşur. Mutlak değer gerçek bir tam sayıdır. Yani pozitif olan + ve negatif olan - olabilir. Mutlak değerli eşitsizliklerde sorulan x sayısı ortada yer alan işarete uygun olacak şekilde işlem yapılarak bulunur.