Eğitim Nitrik Oksit Nedir, Faydaları Nelerdir? Nitrik Oksit İçeren Besinler Nelerdir?

Nitrik Oksit Nedir, Faydaları Nelerdir? Nitrik Oksit İçeren Besinler Nelerdir?

24.05.2022 - 16:36 | Son Güncellenme:

Nitrik oksit, insan vücudunda bulunan 50 trilyon hücre arasında iletişim sağlayan bir moleküldür. Nitrik oksit vücut tarafından üretilmektedir. Bilimsel çalışmalar sonucunda nitrik oksidin sağlık için çok önemli katkıları olduğu kanıtlanmıştır. Uyku kalitesini düzenlemesi, beyin hücrelerinin iletişimini artırarak hafızayı güçlendirmesi bulunmaktadır. Nitrik oksit nedir, ne işe yarar? Nitrik oksit içeren besinler nelerdir ayrıntıları ile sizler için derledik.

Nitrik Oksit Nedir, Faydaları Nelerdir Nitrik Oksit İçeren Besinler Nelerdir

Nitirik oksit, Vücudun ürettiği bir moleküldür. Vücudumuzdaki sayısız hücre arasında iletişim sağlamaktadır. Gerekli sinyallerin iletilmesini sağlamaktadır. Nitrik oksit konusunda yapılan araştırmalar, sağlıklı bir beden için sayısız faydaları olduğunu göstermiştir.

Haberin Devamı

 Nitrik Oksit Nedir, Ne İşe Yarar?

 Nitrik oksit, çok yararları bulunan ve vücudun ürettiği bir moleküldür.

 Faydaları;

 Damarları genişleterek kan basıncını düşürmesi, Beyinde bulunana sinir hücrelerinin faaliyetini artırarak hafızayı güçlendirmesi, Vücudu oluşabilecek tümörlere karşı koruması, Koku duyularını güçlendirmesi, Mukavemet ve gücü artırması, Mide hareketlerini artırması en bilinenleridir.

 Nitrik oksidin vücut tarafından üretildiği bilinse bile eksikliğini önlemek ve nitrik oksit oranını yükseltmek önemlidir. Bunu yapabilmek için ise nitrik oksit düzeyi yüksek gıdalardan yararlanmak gerekmektedir.

 Nitrik Oksit İçeren Besinler Nelerdir?

 Nitrik oksit, vücut tarafından üretilen bir molekül dedik fakat destekleyen gıdaları almaya da özen göstermek gerekmektedir. Nitrik oksit içeren besinler arasında, roka, marul, maydanoz, tere, yeşil yapraklı sebzeler bulunmaktadır. Ispanak, lahanada da vücut tarafından nitrik okside dönüşmesi sağlanan nitrat oranı çok yüksektir. 

Haberin Devamı

 Nitrik oksit vücudun doğal haliyle ürettiği çok faydalı bir molekül olarak bilinmektedir. Büyüme ve zihinsel hormonları destekleyen nitrik oksit düzeyi besinlerle de artırılabilmektedir. Et ürünleri, turunçgiller, pancar, sarımsak ve yeşil yapraklı sebzelerde yüksek oranda bulunmaktadır. Ayrıca nitrik oksit oranını yükseltebilmek için antioksidanlardan da yararlanmak gerekmektedir.