Eğitim Nöropsikoloji Nedir, Neyi İnceler? Nöropsikolog Ne İş Yapar?

Nöropsikoloji Nedir, Neyi İnceler? Nöropsikolog Ne İş Yapar?

08.09.2022 - 15:23 | Son Güncellenme:

Nöropsikoloji tıbbi açıdan bir bilim dalı ya da bilim alanıdır. Özellikle beyinle ilgili farklı bölümleri ele alır ve inceler. Nöropsikoloji nedir, neyi inceler? Nöropsikolog ne iş yapar? Nöropsikoloji hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Nöropsikoloji Nedir, Neyi İnceler Nöropsikolog Ne İş Yapar

 Özellikle tıp alanında üzerinden en önemli bilim dalları içerisinden nöronpsikoloji gelmektedir. Beyin ile birlikte davranışları ele alarak bunların arasındaki ilişkiyi inceleyen ve ele alan bir bilim alanı olarak değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Nöropsikoloji Nedir, Neyi İnceler?

 Kısaca Nora psikoloji tıbbi alan üzerinden bir bilim dalıdır. Bu doğrultuda beyin ve davranış arasındaki etkili ele almak suretiyle bunların ortak yönlerini inceler. Beyin ve davranış arasındaki ilişkiyi ele alır ve buna bağlı olarak sorunları ortaya çıkarmada da yardımcı olur.

 Nöropsikolog Ne İş Yapar? 

 Fiziksel beyin ve davranış arasındaki ilişkiye tanılamada uzman olmuş kişi nöro psikolog olarak ifade edilir. Özellikle aralarındaki ilişki ile birlikte aynı zamanda meydana gelen sorunları ele alır. Çünkü beyin ve sinir sisteminde meydana gelen değişimler, davranışları ve bilişsel işlevleri önemli oranda etkiler. Bu noktadan nöropsikolog sağlık açısından devreye girer.