Eğitim Odsgm Nedir? Meb'in Ogm Materyal Kazanım Testleri Sayfasında Neler Bulunur?

Odsgm Nedir? Meb'in Ogm Materyal Kazanım Testleri Sayfasında Neler Bulunur?

08.06.2021 - 15:25 | Son Güncellenme:

ODSGM merak edilen kısaltmalar içerisinde yer alıyor. Özellikle devlet bünyesinde sınava girecek olan kişiler için önemli bir kurum olarak öne çıkmaktadır. Peki ODSGM nedir? MEB'in OGM materyal kazanım testleri sayfasında neler bulunur? İşte bu konu üzerine merak edilen farklı bilgiler.

Odsgm Nedir Mebin Ogm Materyal Kazanım Testleri Sayfasında Neler Bulunur

Farklı amaçlar doğrultusunda sınava girecek olan kişilerin karşısına genel olarak ODSGM kısaltması çıkar. Uzun hali ile belli bir anlama sahip olması ile beraber, sınavları düzenleyen bir kurum yapısıdır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında OGM üzerinden materyal kazanım testleri de merak ediliyor.

Haberin Devamı

ODSGM Nedir?

Genel ifadesi üzerinden ele alındığı vakit ODSGM, ‘Ölçme değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ şeklinde öne çıkmaktadır. Bu açıdan gerekli olan birçok farklı sınavın düzenlenmesi ve planlaması konusunda temel görevi ele alır. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öne çıkan sınavlar için işlemlerin yürütüldüğü genel müdür olarak da bilinmektedir.

Bunlar içerisinde ehliyet, açık lise, TEOG ve protokol gibi daha birçok farklı sınav türü üzerinden öne çıkmaktadır. Sınavın içerisindeki kapsam ile beraber tarihi ya da gerekli birçok kural, bu kurum bünyesinde ele alınır ve belirlenir. Kurum içerisinde öne çıkan kurul kapsamında, sınavlar için gerekli olan tüm unsurlar eksiksiz bir şekilde ele alınmak suretiyle tamamlanır. Her yıl değişkenlik gösteren sınavlar ve kurallar doğrultusunda, gerekli olan unsurlar sınavın amacına uygun biçimde ele alınmaktadır.

Haberin Devamı

MEB'in OGM Materyal Kazanım Testleri Sayfasında Neler Bulunur?

En merak edilen konular içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden, OGM materyal kazanım test sayfaları geliyor. Özellikle bu sayfalarda neler bulunduğu merak edilen ve araştırılan durumlardan biridir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde, OGM aynı zamanda Ortaöğretim Genel Müdürlüğü olarak bilinmektedir. Bu kapsamda hazırlanan resmi mobil soru bankaları test sayfalarında yer almaktadır. Aynı zamanda resmi mobil soru bankası ve sayfaları olarak da ifade etmek mümkün. Bu konuda birçok farklı ders üzerinden değişik soru bankaları ön plana çıkmaktadır.

 - Biyoloji soru bankası

 - Fen Lisesi biyoloji soru bankası

 - Coğrafya soru bankası

 - Fizik soru bankası

 - Din kültürü ve ahlak bilgisi soru bankası

 - Fen Lisesi fizik soru bankası

 - İngilizce soru bankası

 - Kimya soru bankası

 - T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soru bankası

 - Matematik soru bankası 

Bu şekilde daha birçok farklı ders ve konu üzerinden, sınıf derecesine bağlı olarak soru bankaları bulunmaktadır.