Eğitim Öğrenciler heyecanlı, veliler mutlu

Öğrenciler heyecanlı, veliler mutlu

13.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında ilk ders zili dün çaldı ve yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına merhaba dedi.

Öğrenciler heyecanlı, veliler mutlu

OZAN ÖMER KADÜKER - Geçen yıl, okullar, 1.5 yıllık aranın ardından Kovid-19 salgınının gölgesinde yüz yüze eğitime başlamış ancak öğrenciler ile öğretmenler maskelerle sınıflarda yerini almıştı. Bu yıl zorunlu maske uygulaması kaldırıldı. Az sayıda öğrenci ve öğretmen dışında, büyük çoğunluğun maskesiz olarak sınıflarda yerini aldığı görüldü. Üç aylık yaz tatilinin ardından okula başlayan öğrenciler arasında tatil bittiği için üzgün olanlara rastlansa da çoğunluğu okullar açıldığı için heyecanlıydı. Okulun ilk gününde heyecanlarına ortak olduğumuz öğrencilerin ve velilerin görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

Asu Ela Aslan: Okula kendimi hazır hissediyorum. Çalışkan bir öğrenci olduğumu düşünüyorum o yüzden bu yılın güzel geçeğini düşünüyorum.

Burak Arslan: Bu yıl ortaokula geçtim. Yeni bir okula geldiğim için heyecanlıyım. Şu an çok istekli değilim hemen okul bitsin istiyorum. Ama bir yandan da yeni arkadaşlar edinmek istiyorum.

Adham Halil: Heyecanlıyım, tatilim güzel geçti. Bu yıl sınava gireceğim, ona hazırlanıyorum. İyi bir liseye gitmeyi hedefliyorum.

Muhammed Salih: Yaz tatilim güzel geçti. Hem tatil yaptım hem de babamın iş yerine gidip bir yandan da çalıştım. Ben tatili daha çok seviyorum. Çünkü erken uyanmak zor geliyor.

Fatma Açılan (Veli): Yaz tatili çok güzel ve eğlenceli geçti. Çocuğum bütün enerjisini attı. Ancak tatil bir yere kadar. Okulun başlaması çok daha iyi oldu. Şimdi de büyük bir heyecanla okula başladılar. Güzel bir eğitim dönemi olmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

Birgül Türkerzade (Veli): 5 ve 7. sınıfa giden iki çocuğum okula başladı. İki çocuk velisi olarak hem hazırım hem hazır değilim. Tatilde sürekli evde kalmak olmuyordu, 3 ay boyunca sıkıldık artık. Düzensizlik vardı. Geç yatıyorlardı, bilgisayarla oynuyorlardı. Bu yüzden sevinçliyim ama şimdi okulu, yemeği, sınavı derken yoğun bir dönem başlayacağı için stres de başladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi

14-18 Kasım 2022: İlk ara tatil.

23 Ocak- 3 Şubat 2023: Yarı yıl tatili.

17-20 Nisan 2023: Ara tatil.

16 Haziran 2023: Eğitim-öğretim sonu.